- 4 Temmuz 2024
- 4,184

Ispanaklı Limon Soslu Köfte için Malzemeler
Köfte için:250 gr az yağlı dana kıyma (dana döş etinden çektirin)2 yemek kaşığı pirinç1 adet ufak boy kuru soğan5-6 dal maydanozVarsa 5-6 dal dereotu½ çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon7 su bardağı sıcak su2 yemek kaşığı tepeleme unAyrıca:½ demet ıspanakVarsa 5-6 yaprak kuzu kulağıLimonlu sos için:1 adet iri boy limonun suyu1 adet yumurtanın sarısı4 yemek kaşığı zeytinyağı
Ispanaklı Limon Soslu Köfte Hazırlanışı
Pirinci bol suyla yıkayıp süzün. Soğanı rendeleyip suyunu sıkın. Maydanozu ve varsa dereotunu ayıklayıp incecik kıyın.
Kıyma, pirinç, karabiber, tuz, kimyon, soğan ve maydanozu derin bir kaba koyup macun kıvamına gelinceye kadar, en az 5 dakika sıkıca yoğurun. Böylece hazırlanan köfte hamurunu bir kenarda bekletin.
Bir tepsiye 2 yemek kaşığı un serpin. Avuçlarınız arasında yuvarlayarak hazırladığınız misket ya da vişne büyüklüğündeki köfteleri tepsiye koyup unlayın.
Diğer taraftan 7 su bardağı suyu kaynatın. Kaynamaya başlayınca köfteleri ilave edin. Arada sırada karıştırarak tekrar kaynamasını bekleyin.
Limonlu sosu hazırlamak için; yumurta sarısı, zeytinyağı ve limon suyunu bir kaseye aktarıp tel çırpıcı yardımıyla çırpın. Kaynayan yemeğin suyundan bir kepçe kadar alıp sosa ekleyin ve sosu ılık hale getirin. Bir taraftan yemeği karıştırırken bir taraftan da sosu tencereye aktarın.
Yaklaşık 10-12 dakika sonra köfteler pişmiş olacaktır. Köfteler pişince incecik kıyılmış ıspanakları ve varsa kuzu kulaklarını da ilave edin.
Karıştırmaya devam ederek 5 daha dakika kaynatın.
Pişirdiğiniz yemeği ocaktan alın. Üzerini bol kuru nane ve incecik kıyılmış maydanozla süsleyerek servise sunun