Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

İtalyan Lisesi öğretmenleri grevde. Türk öğretmenler 6 kat düşük maaş alıyor

AKY Çevrimdışı

AKY

MirayWeb Coder's
1 Ekim 2022
70,020
İtalyan Lisesi öğretmenleri grevde. Türk öğretmenler 6 kat düşük maaş alıyor

İstanbul'da 138 yıldır eğitim veren Özel İtalyan Lisesi'nde çalışan Türk öğretmenler greve gitti. Öğretmenler, okulda çalışan İtalyan meslektaşlarının tam 6 misli maaş aldığına dikkat çekiyor.

Türk öğretmenler İtalyanlar'a göre 6 kat düşük maaş alıyor.

Altı aydır süren görüşmelerde sonuç çıkmayınca Özel İtalyan Lisesi'nin Türk öğretmenleri greve başladı.

İtalyan Devletinin yönetimindeki okulun Türk öğretmenleri, özlük hakları ve ücretlerinde iyileştirme talep ediyor.

"BEĞENMİYORSAN KAPI ORADA' DEDİLER"
İtalyan Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Başak Baysallı, “Sorunları çözemediğimiz bir anda müdürümüz bana, ‘Beğenmiyorsan kapı orada, çek git’ dedi. O anda görüşmelerin tıkandığını hissettim.” dedi.

OKUL KADROSUNDA 20 TÜRK ÖĞRETMEN VAR
Özel İtalyan Lisesi İstanbul'da İtalyan Devleti yönetiminde, Milli Eğitimi Bakanlığı'na bağlı çalışıyor.

Kadrodaki 20 Türk öğretmen, aynı okuldaki İtalyan meslektaşlarının çok daha farklı ücretler ve şartlarda çalıştığına da dikkat çekiyor.

İtalyan Lisesi Tarih Öğretmeni İlhan Gülek, “Biz öğretmeniz ve sınıfta olmak istiyoruz. Ama çocuklarımıza da öğretmen dik duruşunu da göstermek istiyoruz. Türkiye'de Türk öğretmenlerinin kimse tarafından ezilemeyeceğini anlatmak istiyoruz.” diyerek duruma tepkisini gösterdi.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar