- 4 Temmuz 2024
- 4,182
İtalyan Usulü Fesleğen Soslu Spagetti Tarifi İçin Malzemeler

- Yarım paket spagetti
- 250 gr taze parmesan veya eski kaşar peyniri
- 2 çorba kaşığı kuru fesleğen
- 5 diş sarmısak
- Maydonoz
- Tuz, karabiber
- Sıvıyağ
İtalyan Usulü Fesleğen Soslu Spagetti Tarifi Nasıl Yapılır
Büyük bir tencereye bol miktarda su koyun. Kaynadıktan sonra içine 1/2 çorba kaşığı tuz atarak spagettileri içine kırmadan atın, kaynamaya bırakın.Fesleğenli sos için; önce karabiberleri, sarımsakları biraz tuz ile havanda dövün. Daha sonra içine 1 çorba kaşığı sıvıyağ ilave edin ve biraz daha dövüp, karabiber ve sarmısak karışımını derin bir kaba alın. Maydanozları ince ince kıyın. Karabiber ve sarımsak karışımının üstüne ilave edin. Kuru fesleğen kullanıyorsanız fesleğeni karışıma doğrudan ilave edin. Parmesan peynirini veya eski kaşarı, rendenin ince tarafından rendeleyerek sosa ekleyin. Yağ ilave ederek, hepsini bir kaşıkla karıştırın. Spagettileriniz İtalyanların dediği gibi "al dente" yani dişe dokunur dirilikte pişince indirin. Spagettilerin çok pişmeyip bir parça diri kalması yemeğinizi daha lezzetli yapar.
Spagettileri bir süzgeçten süzün. Soğuk sudan geçirmeden tekrar tencereye koyarak içine daha önceden hazırladığınız fesleğen sosunu koyun. İki tahta kaşığın yardımı ile spagettileri ezmeden, sosla iyice karışmasını sağlamak için dikkatlice karıştırın.