Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,182
  • 3 yumurta
  • 1 kahve fincanı şeker
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
  • 2.5 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su


Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?


  • Yumurta ve şekeri beyaz olana dek güzelce çırpalım. Sonra içine eleyerek un ve kabartma tozu ilave edelim.
  • Spatula ile FOLD edelim. (katlayarak alttan üste karıştıralım yumurtalar sönmesin.)
  • Bir kaba koyalım ben 25 cm çapında yuvarlak kap kullandım. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim kontrollü ama.
  • (Kürdan testi ile olmuş mu olmamış mı bakalım)
  • Şerbeti için; şekeri tencereye alalım karamel yapalım ama bu sefer karıştırabiliriz.
  • Alt taraflar karamel olunca karıştırın. Her taraf güzelce erisin ardından suyu ekleyelim. NOLUYOR YA! demeyin evet şeker öyle donuyor merak etmeyelim.
  • Şeker suyun içinde güzelce erisin, erir hemen zaten şimdi hazır..
lezzet


wol_error.gif
Resmin tamamını görüntülemek için tıklayın.
kaymakli-ekmek-kadayifi-33a8320c-d49e-4c6f-9576-0899682e4bbe.jpg
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar