- 4 Temmuz 2024
- 4,182
Kırlangıç çorbası
Malzemeler:
4 adet kırlangıç balığı (temizlenmiş)
1 adet büyük boy patates
1 adet büyük boy havuç
2 adet defne yaprağı
1 adet soğan
1 adet limon kabuğu
3-4 adet tane karabiber
1/3 çay bardağı zeytinyağı
1/2 adet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
Terbiyesi için:
1 adet limonun suyu
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı:
1. İlk olarak temizlenmiş balıkları bir tencereye alın ve üzerine oda sıcaklığında 1 litre su ekleyin.
2. Ardından irice kesilmiş limon kabukları, tane karabiber ve defne yapraklarını da ekleyerek karıştırın.
3. Bu şekilde orta ateşte kaynatın. Su kaynadıktan 2-3 dakika sonra balıkları, limon kabuklarını ve karabiberi çıkartın.
4. Bu aşamada balıkların tam pişmemesi çok önemli. Tenceredeki suyun içinde yalnızca defne yapraklarını bırakın.
5. Kaynayan suyun içine küp küp doğranmış soğan, patates ve havuçları alın.
6. Üzerine zeytinyağını da ekleyerek sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu esnada balıkları farklı bir kabın içine bekletin.
7. Sebzeler pişerken balıkları kılçık kalmayacak şekilde temizleyin.
8. Parçalara ayırdığınız balıkları, kaynayan sebzelere ilave edin. Tuzunu da ekledikten sonra ortalama 5-10 dakika kaynatın.
9. Başka bir kabın içinde yumurta sarısı ve limonla birlikte çırpın.
10.Kaynar sudan bir kepçe alarak yumurtalı karışıma ekleyin ve ılıtın.
11. Hazırladığınız terbiyeyi balıklı suyun üzerine azar azar ekleyin.
12. Terbiyeyi çorbaya ekledikten sonra 2-3 dakika daha kaynatın.
13. Ardından çorbayı ocaktan alın ve içinden defne yapraklarını çıkartın.
14. Hazırladığınız kırlangıç çorbasının üzerine ince doğranmış maydanoz ve karabiber ekleyin.
Alıntı

Malzemeler:
4 adet kırlangıç balığı (temizlenmiş)
1 adet büyük boy patates
1 adet büyük boy havuç
2 adet defne yaprağı
1 adet soğan
1 adet limon kabuğu
3-4 adet tane karabiber
1/3 çay bardağı zeytinyağı
1/2 adet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
Terbiyesi için:
1 adet limonun suyu
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı:
1. İlk olarak temizlenmiş balıkları bir tencereye alın ve üzerine oda sıcaklığında 1 litre su ekleyin.
2. Ardından irice kesilmiş limon kabukları, tane karabiber ve defne yapraklarını da ekleyerek karıştırın.
3. Bu şekilde orta ateşte kaynatın. Su kaynadıktan 2-3 dakika sonra balıkları, limon kabuklarını ve karabiberi çıkartın.
4. Bu aşamada balıkların tam pişmemesi çok önemli. Tenceredeki suyun içinde yalnızca defne yapraklarını bırakın.
5. Kaynayan suyun içine küp küp doğranmış soğan, patates ve havuçları alın.
6. Üzerine zeytinyağını da ekleyerek sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu esnada balıkları farklı bir kabın içine bekletin.
7. Sebzeler pişerken balıkları kılçık kalmayacak şekilde temizleyin.
8. Parçalara ayırdığınız balıkları, kaynayan sebzelere ilave edin. Tuzunu da ekledikten sonra ortalama 5-10 dakika kaynatın.
9. Başka bir kabın içinde yumurta sarısı ve limonla birlikte çırpın.
10.Kaynar sudan bir kepçe alarak yumurtalı karışıma ekleyin ve ılıtın.
11. Hazırladığınız terbiyeyi balıklı suyun üzerine azar azar ekleyin.
12. Terbiyeyi çorbaya ekledikten sonra 2-3 dakika daha kaynatın.
13. Ardından çorbayı ocaktan alın ve içinden defne yapraklarını çıkartın.
14. Hazırladığınız kırlangıç çorbasının üzerine ince doğranmış maydanoz ve karabiber ekleyin.
Alıntı