- 4 Temmuz 2024
- 4,184
Malzemeler
500 gr brüksel lahana
2 yemek kaşığı kıyma
1 adet büyük boy soğan
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı salça
tuz
karabiber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kıymalı Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır ?
İnce ve küp küp doğranmış soğanları, yağ ve kıyma ile kavurun. Daha sonra salçayı ilave edin. Tuz, karabiber ve lahanaları tencereye ilave edin. Bir parmak kadar az su ilave edin. Şöyle bir karıştırın.
Lahanalar sarardığında , üzerine bulguru atın. Lahanaları geçer, geçmez tekrar sıcak su ilave edin. Kapağı kapalı, kısık ateşte pişirin. Yarım saat kadar sürüyor pişmesi. Çatalla kontrol edebilisiniz. Lahanalar yumuşadığında pişmiş demektir. Afiyet olsun.
500 gr brüksel lahana
2 yemek kaşığı kıyma
1 adet büyük boy soğan
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı salça
tuz
karabiber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kıymalı Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır ?
İnce ve küp küp doğranmış soğanları, yağ ve kıyma ile kavurun. Daha sonra salçayı ilave edin. Tuz, karabiber ve lahanaları tencereye ilave edin. Bir parmak kadar az su ilave edin. Şöyle bir karıştırın.
Lahanalar sarardığında , üzerine bulguru atın. Lahanaları geçer, geçmez tekrar sıcak su ilave edin. Kapağı kapalı, kısık ateşte pişirin. Yarım saat kadar sürüyor pişmesi. Çatalla kontrol edebilisiniz. Lahanalar yumuşadığında pişmiş demektir. Afiyet olsun.