- 4 Temmuz 2024
- 4,184
MALZEMELER
1 bardak ılık su
1 bardak ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 paket maya
2 adet yumurta
6 bardak un
İçi için;
200 gram kıyma
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
Üstü için;
Yumurta sarısı
YAPILIŞI
Ilık süt ile suyu derin bir kabın içerisine dökün. Daha sonra mayayı ve toz şekeri döküp karıştırın. Biraz bekledikten sonra yumurta aklarını, sıvı yağı ve tuzu ekleyin ve üstünü yine streç filmle kaplayıp mayalanması için 1 saat kadar bekleyin.
Ayrı bir kabın içerisinde kıymalı iç harcı hazırlayabilirsiniz. İnce ince doğranmış soğanları sıvı yağda kavurun. Ardından üstüne kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.
Alıntı