- 4 Temmuz 2024
- 4,184
Malzemeler
2 adet bostan patlıcan.
400 gr kıyma,
1 adet soğan,
3 adet sivri biber,
3 adet domates,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
1 tutam maydanoz,
Tuz,
Karabiber,
Kırmızı pul biber,
Sıvı yağ.
1 kase sarımsaklı yoğurt.
Kırmızı pul biber,
Sıvı yağ
Kıymalı Yoğurtlu Patlıcan Nasıl Yapılır ?
Patlıcanları halka halka doğrayıp, tuzlu suda 30 dakika bekletelim. Sonra suyunu süzdürüp, sıvı yağda arkalı önlü kızartalım. Soğanı, sivri biberleri, maydanozu ince ince doğrayalım. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra rendeleyelim. Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağı, soğanı, biberi koyalım ve kavuralım.
İçine kıymayı ilave edelim ve kıymanın rengi dönene kadar kavurmaya devam edelim. Üzerine salçayı, domatesleri ilave dip, 3-4 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alalım. Daha sonra maydanozu, karabiberi, kırmızı pul biberi, tuzu ilave edip, iyice karıştıralım. Kızarttığımız patlıcanları tepsiye yerleştirelim. Patlıcanların üzerlerine kıymalı harçtan paylaştıralım. 1 kase salçalı ılık su hazırlayıp, patlıcanların üzerine gelmeyecek şekilde fırın tepsisine dökelim.
Evvelce ısıtılmış 180° fırında 15-20 dakika kadar pişirelim. Patlıcanları fırın tepsisinden servis tabağına alıp, kıymaların üzerine 2’şer kaşık sarımsaklı yoğurt dökelim. Tavaya az sıvı yağı , kırmızı pul biber koyup, 1-2 dakika kavuralım. Sarımsaklı yoğurdun üzerine sostan döküp, Kıymalı Yoğurtlu Patlıcanlarımızı servis yapalım.
2 adet bostan patlıcan.
400 gr kıyma,
1 adet soğan,
3 adet sivri biber,
3 adet domates,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
1 tutam maydanoz,
Tuz,
Karabiber,
Kırmızı pul biber,
Sıvı yağ.
1 kase sarımsaklı yoğurt.
Kırmızı pul biber,
Sıvı yağ
Kıymalı Yoğurtlu Patlıcan Nasıl Yapılır ?
Patlıcanları halka halka doğrayıp, tuzlu suda 30 dakika bekletelim. Sonra suyunu süzdürüp, sıvı yağda arkalı önlü kızartalım. Soğanı, sivri biberleri, maydanozu ince ince doğrayalım. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra rendeleyelim. Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağı, soğanı, biberi koyalım ve kavuralım.
İçine kıymayı ilave edelim ve kıymanın rengi dönene kadar kavurmaya devam edelim. Üzerine salçayı, domatesleri ilave dip, 3-4 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alalım. Daha sonra maydanozu, karabiberi, kırmızı pul biberi, tuzu ilave edip, iyice karıştıralım. Kızarttığımız patlıcanları tepsiye yerleştirelim. Patlıcanların üzerlerine kıymalı harçtan paylaştıralım. 1 kase salçalı ılık su hazırlayıp, patlıcanların üzerine gelmeyecek şekilde fırın tepsisine dökelim.
Evvelce ısıtılmış 180° fırında 15-20 dakika kadar pişirelim. Patlıcanları fırın tepsisinden servis tabağına alıp, kıymaların üzerine 2’şer kaşık sarımsaklı yoğurt dökelim. Tavaya az sıvı yağı , kırmızı pul biber koyup, 1-2 dakika kavuralım. Sarımsaklı yoğurdun üzerine sostan döküp, Kıymalı Yoğurtlu Patlıcanlarımızı servis yapalım.