- 4 Temmuz 2024
- 4,184

Malzemeler
- 2 hazır yufka
- 1 küçük soğan
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 500 gr yağsız kıyma
- 4 yumurta sarısı
- 4 dal maydanoz sapı
- Tuz
- Karabiber
- Bir yufkayı dörde katlayın. Tam ortasına kenarları kıvrımlı 20-22 cm çapında bir kâse ya da kalıp kapatıp çevresinden bıçakla kesin.
- 4 yuvarlak yufka parçası elde edin. Diğer yufkayı da aynı şekilde kesin.
- Soğanı kıyın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Kıymayı ilave edin. Suyunu salınca tuz ve karabiber ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
- Yuvarlak kesilmiş yufka parçalarını ikişer ikişer ayırın. Ortalarına 2-3 kaşık kavrulmuş kıyma koyup 1 yumurta sarısını üzerine ilave edin.
- Yufkayı etrafından ortaya doğru büzerek torba ağzı şeklinde kapatıp maydanoz sapı ile bağlayın.
- Bu şekilde 4 börek hazırlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın