- 4 Temmuz 2024
- 4,182
Köz Patlıcanlı Fırın Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köz Patlıcanlı Fırın Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- 4 adet patlıcan
- 2 adet kapya biber
- 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Çeri domates
Köz Patlıcanlı Fırın Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Köfte harcı için karıştırma kabına kıyma, galeta unu, yumurta, soğan, sarımsak, maydanoz, baharatlar ve tuzu alarak güzelce yoğuralım.
- Hazırladığımız harçtan bir parça alalım ve köftelerimizi şekillendirelim. Tüm harç bitene kadar bu işleme devam edelim.
- Yıkayıp kuruladığımız patlıcanların üzerine bıçakla delikler açalım.
- Ardından közmatikte patlıcanları ve biberleri közleyelim.
- Közlenen sebzelerimizin kabuklarını soyarak minik minik doğrayalım.
- Beşamel sosu için sos tavasına tereyağını alarak eritelim.
- Üzerine unu ekleyelim ve kısık ateşte kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Bir taraftan karıştırırken diğer taraftan yavaş yavaş sütü ekleyelim.
- Koyulaşıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
- Ardından ocağı kapatalım. Tuz ve karabiberi ekleyerek karıştıralım.
- Közlediğimiz sebzeleri fırın kabına alalım. Üzerine beşameli boşaltarak karıştıralım.
- Ardından üzerini düzeltelim ve bolca kaşar peyniri serpiştirelim.
- Hazırladığımız köfteleri de sırasıyla yerleştirdikten sonra çeri domatesleri yerleştirelim ve önceden ısıtılmış 190 °C fırında, alt üst fansız ayarda 30 dakika pişirelim.
- Sürenin sonunda pişen köz patlıcanlı fırın köftelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
