Mantıyı çok sevip sırf katlaması ve dizmesine üşenenlerdenseniz bir de bu şeklini deneyin oldukça kolay ve diğer mantılara göre çok daha pratik, şimdiden kolay gelsin

Hamur malzemelerini bir kaba alıp azar azar su ilave ediyoruz, ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz
Biraz dinlendiriyoruz, bu arada iç malzemesi için soğanı olabildiğince ince doğruyoruz ( o kadar ince yapamazsanız rendeleyelebilirsiniz, ama o zaman tadı farklı olacaktır
) Bir kaba alıp içine kıymayı, tuzu ve pulbiberi ekleyip güzelce yoğuruyoruz
Dinlenen hamuru iki bezeye bölüp oklava yardımıyla açıyoruz
Açtığımız yufkadan 2 parmak genişliğinde uzun şeritler kesiyoruz
İçine kıymayı yerleştirip rulo olacak şekilde sıkıca sarıp bıçak yardımıyla istediğiniz büyüklükte kesiyoruz Tüm malzeme bitene kadar işleme devam ediyoruz
Hazırlanan hamurları kaynayan suya atıp haşlıyoruz
Piştiği zaman suyunu süzmeden içine 1 su bardağı su döküp kevgirle servis tabağına alıp üzerine yoğurtlu sarımsak gezdiriyoruz
Biraz suyla açıp kızdırdığımız salçalı sıvı yağı döküyoruz, pulbiberle süsleyip servis ediyoruz
Afiyet olsun