Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Kurban Bayramı'nda ciğer pişirmenin püf noktası buymuş!

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,180
Kurban Bayramı'nda ciğer pişirmenin püf noktası buymuş!

Kurban Bayramı geldiğinde Türk mutfağının sevilen yemeklerinden olan ciğer, herkesin sofrasında yerini alıyor. Lezzetine doyum olmayan ciğeri pişirirken bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Özellikle eti pamuk gibi yapmak ve yumuşatmak için işin ustaları farklı yöntemler kullanabiliyor. İşte ciğerin lezzetini 2 katına çıkaran püf noktaları

0-XvwVU2MUWgV6R85bp33A.jpg

Ciğer genellikle Türk mutfağında sevilen bir yemektir ve genellikle dana veya kuzu ciğeri kullanılarak yapılır.
9wqwQYNKPUu5bNqmBtHdIg.jpg

Özellikle Kurban Bayramı geldiğinde kurbanlıklardan ciğer pişirmek isteyenler ciğerinin lezzetini arşa çıkaran yöntemleri araştırıyor. Lezzetine doyum olmayan bir ciğer pişirmek istiyorsanız bu püf noktalarına bir göz atın.
45QkcpgkmEuNk5zRJ0SpRg.jpg

Kurbanlıklar kesildikten sonra dana ciğerini bir bıçak yardımıyla zar, sinir ve kan damarlarını ayıklayın. İnce ince doğradığınız ciğerin kanının tamamen akması amacıyla bol sudan geçirin ve hafif bir tuzlayın. Pişmeye hazır ciğeri 20 dakika dolapta bekletin.
R-pI9pfZSkKmqf4gCUf0yA.jpg

Ciğer Türk mutfağında oldukça popüler bir yemektir. İşte lezzetli bir tava ciğer için muhteşem tarif
3QmD_2e_LE-C8WhkF9h8IQ.jpg

Malzemeler: 500 gram dana veya kuzu ciğeri (dilimlenmiş veya küp doğranmış) 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ 1 büyük soğan (ince dilimlenmiş) 2-3 diş sarımsak (isteğe bağlı, doğranmış)
hGkx5GpPXkqo8ly0F96nsQ.jpg

Tuz Karabiber Pul biber (isteğe bağlı) Limon dilimleri ve maydanoz yaprakları (servis için)
zrdAf1VWz0iR7mRhevSayg.jpg

Eti büyük parçalarsa dilimleyin veya küp küp doğrayın.Geniş bir tavayı orta ateşte ısıtın ve tereyağı veya sıvı yağını ekleyin.
EOgxOu1NP02MXH4RjVYnzA.jpg

Tereyağı eridiğinde veya yağ ısındığında, doğranmış soğanları tavaya ekleyin. Soğanları yumuşayıp hafifçe karamelize olana kadar (yaklaşık 5-7 dakika) kavurun.Soğanlar pembeleştikten sonra sarımsakları (varsa) ekleyin ve kokusu çıkana kadar (yaklaşık 1 dakika) kavurun.
FRFfGZhx8EaYbiNsb0MnyA.jpg

Tavaya doğranmış ciğerleri ekleyin. Ciğerlerin her iki tarafı da hızlıca kahverengi olana kadar pişirin. Bu işlem genellikle 3-4 dakika sürer, ancak süre, ciğerin doğranma şekline ve tavada kalınlığına bağlı olarak değişebilir.
4VxaAVTup0KDDQYNJqu83Q.jpg

Ciğerlerin üzerine tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber serpin. Malzemeleri bir spatula veya tahta kaşık yardımıyla karıştırın ve birkaç dakika daha pişirin, lezzetlerin iyice karışmasını sağlayın.
F--uJy5gJkacxlHD1ED-mw.jpg

Tava ciğeri pişirildikten sonra ocaktan alın. Servis tabağına alırken üzerine limon dilimleri ve taze maydanoz yaprakları serpiştirin.Sıcak olarak servis yapın. Tava ciğer genellikle pilav veya lavaş ekmekle servis edilir.
-p_HifF6Q0O1owuPYWgPZw.jpg

Bu tarif, tava ciğeri geleneksel Türk tarzında hazırlamanız için temel bir rehberdir. Pişirme süresini ve malzemelerin miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun!SODA VE SÜTLE YUMUŞATINCiğerin daha yumuşak olmasını istiyorsanız derin bir kapa alıp, soda ve sütü dökelim. 30 dakika kadar, ağzı kapalı şekilde buzdolabında bekletelim. Daha sonra ciğeri pişirebilirsiniz.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar