- 4 Temmuz 2024
- 4,184

İçindekiler
4 adet havuç
2 adet kabak
4 diş sarımsak
100 gr sarı leblebi
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1/3 bağ maydanoz
1 paket kabartma tozu
120 gr kaşar peyniri
susam
çörek otu
Süzme yoğurt
100 gr leblebiyi mutfak robotunda iyice un olana dek çekin.
4 adet havucu ve 2 adet kabağı kabaca doğrayıp mutfak robotuna ekleyin.
4 diş sarımsağı da koyup tüm sebzeleri çekin.
Tüm sebzeleri çekince büyük bir kaseye alıp üzerine 3 yumurta kırın.
Birer tatlı kaşığı tuz, karabiber, 1 paket kabartma tozu ve 3 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin.
1/3 bağ maydanozu ince ince kıyıp kaseye ekleyin.
Tüm malzemeler iyice karışana kadar karıştırın.
Ufak bir fırın tepsisini 2 çorba kaşığı zeytinyağıyla yağlayıp karışımı içine dökün.
Üzerini düzleyip 120 gr rendelenmiş kaşarı serpin.
Son olarak susam ve çörek otunu şeritler halinde dökün.
200 derecede, altlı, üstlü çalışan fırının tabanına mücveri tepsiyle koyup 20 dakika pişirin