- 4 Temmuz 2024
- 4,180
Mandalina nedir?
Turunçgiller ailesinden olan mandalinanın Çin kökenli olduğu düşünülmektedir.Mandalina yapraklarını dökmeyen nadir meyvelerdendir. Clementine, Tangor ve Satsuma, Owari en yaygın olan mandalina çeşitlerinden sadece bazılarıdır.
Mandalina, kış sezonunda toplanır ve seralarda üretilen mandalina gelende yıl boyunca marketlerde bulunabilir. Mandalinalar çiğ olarak yenilir. Çok yaygın bir şekilde tatlılarda, dondurma sektöründe, şekerlerde kullanılmaktadır. Bunun yanında parfüm ve cilt bakım sektörü de yaygın olarak mandalina kullanmaktadır.
Mandalina karbonhidratlar açısından zengin bir meyvedir. Bunun yanında bol miktarda lif ve protein içerir. E ve C vitamini açısından zengin olan mandalina aynı zamanda tiamin, piridoksin, sodyum, potasyum, kalsiyum, bakır gibi bir çok mineral ve bileşen içermektedir
Turunçgiller ailesinden olan mandalinanın Çin kökenli olduğu düşünülmektedir.Mandalina yapraklarını dökmeyen nadir meyvelerdendir. Clementine, Tangor ve Satsuma, Owari en yaygın olan mandalina çeşitlerinden sadece bazılarıdır.
Mandalina, kış sezonunda toplanır ve seralarda üretilen mandalina gelende yıl boyunca marketlerde bulunabilir. Mandalinalar çiğ olarak yenilir. Çok yaygın bir şekilde tatlılarda, dondurma sektöründe, şekerlerde kullanılmaktadır. Bunun yanında parfüm ve cilt bakım sektörü de yaygın olarak mandalina kullanmaktadır.
Mandalina karbonhidratlar açısından zengin bir meyvedir. Bunun yanında bol miktarda lif ve protein içerir. E ve C vitamini açısından zengin olan mandalina aynı zamanda tiamin, piridoksin, sodyum, potasyum, kalsiyum, bakır gibi bir çok mineral ve bileşen içermektedir