Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

MEB bursluluk sınavı başvuruları 2026: Bursluluk sınavı (İOKBS) başvuruları ne zaman başlayacak?

AKY Çevrimdışı

AKY

MirayWeb Coder's
1 Ekim 2022
70,231
MEB bursluluk sınavı başvuruları 2026: Bursluluk sınavı (İOKBS) başvuruları ne zaman başlayacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bursluluk sınavı başvuruları için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 2026 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu ile birlikte, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11'inci sınıfına giden öğrencilerin katılım sağlayacakları bursluluk sınav tarihi belli oldu. 2026 bursluluk sınavı (İOKBS) başvuruları ne zaman başlayacak?

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, kılavuzda resmi ve özel ortaokulların 5, 6, 7 ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflarında eğitim gören öğrencilere yönelik 26 Nisan'da gerçekleştirilecek bursluluk sınavıyla ilgili usul ve esaslara yer verildi.

2026 İOKBS BAŞVURULARI NE ZAMAN?
Sınava başvurular 9 Şubat-11 Mart tarihlerinde yapılacak. Kılavuzda belirtilen koşulları taşıyanların başvuru yapabileceği İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının belirlediği kazanımlar ve öğrenme çıktıları kapsamında uygulanacak.

BURSLULUK SINAVI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?
Yurt içindeki öğrencilerin başvuruları "meb.gov.tr" veya "e-okul.meb.gov.tr" internet adreslerinden alınacak. Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı T.C. vatandaşı öğrenciler sistem üzerinden, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşı öğrenciler ise KKTC kimlik numarası ile eğitim ataşeliği/müşavirliği üzerinden başvurularını yapabilecek.

Fotoğraflı sınav giriş belgesi, sınav tarihinden en az 7 gün önce "meb.gov.tr" internet adresinden alınabilecek.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu'na "odsgm.meb.gov.tr" adresinden erişilebiliyor.

İOKBS BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

BURSLULUK SINAVI KAÇ DAKİKA, KAÇ SORU?
Sınav, 26 Nisan Pazar günü saat 10.00'da başlayacak. Sınavda tüm sınıf seviyelerindeki öğrencilere dört seçenekli 80 soru sorulacak ve 100 dakika süre verilecek. Kılavuzda özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerle ilgili alınacak sınav tedbir hizmetlerine de detaylı olarak yer verildi.

Sınav sonuçları, 1 Haziran'da "meb.gov.tr" adresinden ilan edilecek. Sınava ilişkin itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının ve sınav sonuçlarının yayımlanmasından itibaren en geç 5 takvim günü içinde Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü resmi internet sayfasında yer alan e-İtiraz bölümünden elektronik veya yazılı olarak yapılabilecek.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar