Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Mereng nedir, nasıl yapılır? Mereng tarifi

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,180
Mereng nedir, nasıl yapılır? Mereng tarifi

Mereng, yumurta akı ve pudra şekerinden yapılan bir köpük kurabiye türüdür. Fransızcası "'baiser'" olup anlamı öpücüktür. İsviçre ve Fransa'da "'Meringue'" olarak da bilinir. Peki, mereng nasıl yapılır?

Mereng genellikle meyve, dondurma ve pastalarla servis edilir. Rus balet Anna Pavlova nın adına verilmiş kremalı meyveli türüne Avrupa'da Pavlova tatlısı da denir.

1600'lerde italyan pastacı Gasparini'nin İsveç'e getirmesinden sonra mereng kurabiyeler bu ülkede çok tutulmuş ve günümüze kadar çok sevilen bir tatlı olarak yer etmiştir.

cjRSz9xrP0C3JTvCzGGqhg.jpg

MERENG YAPIMI

Yapımı için malzemeler
4 yumurta akı (oda sıcaklığında) Bir tutam tuz 1 su bardağı (220 gr) pudra şekeri Beze tarifi (Pastane usulü) Nasıl yapılır? Fırını 120 derecede ısıtın. Yapışmaz pişirme kağıdını tepsiye serin. Yumurta aklarını bir kaba kırın ve tuz ile şekeri ekleyerek mikser ile köpürene kadar çırpın. Fırın tepsisine sıkma poşeti ya da yemek kaşığı ile beze karışımından koyun ve fırın ısısını 90 dereceye düşürün. Bezeleri bu ısıda 1 saat 30 dakika kadar kontrollü pişirin. Fırını kapatın ve bezeleri soğumaya bırakın.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar