Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Mevsimi gelince sofralarda yerini aldı! Çıtır çıtır hamsi tava tarifi: Lezzetiyle damak çatlatıyor

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,180
Mevsimi gelince sofralarda yerini aldı! Çıtır çıtır hamsi tava tarifi: Lezzetiyle damak çatlatıyor

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte çeşitli balık türleri de sofralarda yerini almaya başladı. Özellikle hamsi tüketimin arttığı şu günlerde, kimi hamsiyi evde hazırlıyor kimi ise dışarıdan almayı tercih ediyor. Hamsi, damak çatlatan lezzetinin yanı sıra genel sağlık üzerindeki faydalarıyla da dikkat çekiyor.

sZ96WFtO7E-HvloipPxXNw.jpg

Uzmanlar, haftada en az iki kez yağlı balık tüketmenin, kalp sağlığı üzerinde oldukça olumlu etkileri olduğunu savunuyor. Çoklu doymamış yağ asitleri, kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur. Bu sayede kalp krizi, ateroskleroz ve felç riskini azaltır.
0W983T_R60WicocXOYkhZA.jpg

Hamsinin içeriğindeki niasin ve selenyum, kalp sağlığını destekler. Hamsinin demans, depresyon, unutkanlık beyin merkezli sağlık sorunlarını önlediği de bilinir.
KNuqX8y_Y0qYAzmhGLmPXA.jpg

Yapılan araştırmalara göre EPA ve DHA kombinasyonlarının düzenli tüketimi, yaşlanmayla ortaya çıkan ince çizgi ve kırışıklık oluşumunu hafifletir. Ayrıca vücuttaki inflamasyon mekanizmasını etkileyerek sedef, akne gibi sorunların azaltılmasına yardımcı olabilir. Hamsi, içerisindeki yüksek protein, kalsiyum ve A vitamini sayesinde kemikleri güçlendirir.
f8NwVnbDckeSoyY4tctayw.jpg

Tiroid hormonlarının salgılanmasında etkili olan selenyum, hamside bol miktarda bulunur. Bu sayede tiroid mekanizmasının düzenlenmesine destek olur. A vitamini açısından zengin olan hamsi, göz sağlığının iyileştirilmesinde de etkilidir. İçeriğindeki biyoaktiflerin yardımıyla katarakt, glokom gibi göz hastalıklarının oluşum sürecini yavaşlatır.
a1ZhriSbLk2lwIeirZ6-XA.jpg

1 kilo hamsi 1 tatlı kaşığı tuz Yarım su bardağı mısır unu 4 yemek kaşığı sıvı yağ
7j6tZDf5Pk6B-EEyVvA7ww.jpg

Balıkları temizledikten sonra (kafasını koparıp içini boşaltın) iyice yıkayın ve suyunu süzün.Ardından uygun bir kaba koyarak tuz serpin ve elinizle karıştırın. Hamsileri, tabağa koyduğunuz mısır ununa bulayın. Tavaya sıvı yağı koyarak fırça yardımı ile her tarafına gelmesini sağlayın. Balıkları aynı yönde, sıkı bir şekilde dizerek daire oluşturun ve tavanızı ocağa alarak yüksek ateşte 7-8 dakika pişmeye bırakın. Balıklarınızı tavanıza göre tek seferde pişirebileceğiniz gibi 3 seferde porsiyonluk olarak da pişirebilirsiniz. Balıkların alt kısmı kızardıktan sonra üzerine düz bir kapak kapatın ve fazla yağını ayrı bir kaba süzdürün. Daha sonra balıkların diğer yüzünü de çevirerek süzdürdüğünüz yağı tekrar üzerine gezdirin ve kızarmaya bırakın. Balıkların her iki yüzeyi de kızardığında servis tabağına alın. Afiyet olsun...
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar