Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Mustafa Kemal 'Ben Size Savaşmayı Değil Ölmeyi Emrediyorum' Sözünü Nerede Söyledi?

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,180
"Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum" sözü nerede söylendi? - Kısaca Açıklaması

Birinci Dünya Savaşı, ideolojik olarak Fransız İhtilali’nden, teknolojik olarak Sanayi Devrimi’nden etkilenerek ortaya çıkmış küresel çapta bir savaştır. Uluslararası savaşın yaşandığı coğrafyamızda bir Alman kurnazlığı ile Osmanlı Devleti de savaşa dahil edilmiştir. İttifak Devletleri safında savaşmıştır.

Savaşın en kesif olarak yaşandığı yer batıda boğazların başlangıcı olan Çanakkale’dir. Çanakkale müstakil bir savaş gibi bir cephedir. Boğazları geçmek isteyen ve başkenti işgal etme arzusunda olan İtilaf Devletleri, Osmanlı Devleti’ni savaşın başında devre dışı bırakmak istemiştir.

Çanakkale Cephesi’nde savaşın en yoğun olarak yaşandığı siperlerde, ümitsizlikle geri çekilen birkaç askere karşı Mustafa Kemal, “Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum!” diyerek savaşın vahametini ve şiddetini ortaya koymuştur.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar