- 4 Temmuz 2024
- 4,184

İçindekiler
3 adet orta boy patlıcan
3 çorba kaşığı kaynar su
1 tutam safran
180 gr yoğurt
1 diş saımsak
2,5 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Yoğurt
Taze fesleğen
Nar taneleri
Dolmalık fıstık
Bu tarif Londra’daki Ottolenghi restoranın sahipleri; biri İsrail diğeri de Filistin kökenli dahi şeflerin kitabından.
Hani ben de tam böyle yapardım dediğimiz şeyler olur ya, onlardan. İçinde patlıcan, fıstık, fesleğen, yoğurdun safranla demlenmesi ve tatlı var. Daha ne olsun? Londra’ya yolunuz düşerse, çok da abartılı fiyatları olmayan bu restoranı bir öğlen ziyaret etmenizi ayrıca tavsiye ederim