Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Nice usulü farci nedir? nasıl yapılır

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,184
Malzemeler:

200 ml'lik su bardağı ölçüsüyle;

1/2 bardak osmancık pirinç

2 adet dolmalık kabak

2 adet büyük boy kuru soğan

1 tatlı kaşığı tuz

9-10 adet salkım domates

2 ince dilim ekmek + 1/2 bardak süt

2 yemek kaşığı zeytinyağı

250 gr az yağlı dana kıyma

3-4 diş sarımsak

1/2 demet maydanoz, yıkanıp incecik doğranmış

1 tatlı kaşığı kurutulmuş kekik

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

1 yumurta

1/2 bardak rendelenmiş mozarella veya taze kaşar

1 dilim bayat ekmek, rondodan geçirilmiş

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1074178_2a1ff470fb6ca10d42178ae3fdb85e91.jpg


1074178_234db8648bd0bd4e864c6ed9b6bc4acc.jpg
 
ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,184
Yapılışı:

Pirinci küçük bir sos tenceresine alın, üzerini dört parmak aşacak gibi su ekleyip orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika haşlayın. Haşlanan pirinçleri süzgeçe geçirerek hazırda bekletin. Soğanların kabuklarını soyun (tepesindeki püsküllü bölümünü kesmeyin). Kabaklarla birlikte geniş bir tencereye alarak üzerlerini aşana kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Orta ateşte kaynamaya başlayınca yaklaşık 15 dakika haşlayıp soğuk suya alın (zamandan kazanmak için soğan & kabak ve pirinçleri eş zamanlı iki ayrı ocakta haşlıyorum). Sebzeler haşlanırken bu arada domatesleri yıkayıp tepelerinden kesin, içlerini küçük bıçak yardımıyla oyarak temiz kağıt havlu üzerine ters çevirip yerleştirin (içlerindeki fazla sularından arındırmak için), kapaklarını kullanacağımızdan onları da kenarda bekletin. Soğanların tepelerindeki püsküllü bölümü keserek dikkatlice dolma olacak gibi ayırın, diplerindeki boşluğa birer parça soğan yerleştirin (fotodaki gibi) kalan bölümleri yemeklik doğrayın. Kabakları dörde bölerek içlerini oyun, içlerinden çıkanları da yemeklik doğrayın (soğan ve kabak içlerini dolma harcımızda kullanıyoruz). İki ince dilim ekmeğin üzerine süt dökerek ıslatın. Kıymayı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını geniş bir tavaya alarak suyunu bırakıp çekene kadar iyice kavurun. Doğranmış soğan & kabak içleri, ve incecik doğranmış sarımsakları kıymaya ekleyip 3-4 dakika kavurarak ocağı kapatın. Sütle ıslatılmış ekmekleri elinizle iyice sıkarak kıymalı karışıma ilave edin. Haşlanmış pirinç, maydanoz, kekik, karabiber, tuz, yumurta ve rendelenmiş peyniri kıymalı harca ekleyerek karıştırın. Fırın kabına 1 tatlı kaşığı zeytinyağı sürün. Domates, kabak ve soğanları hazırladığınız iç harç ile tepeleme doldurarak fırın kabına yerleştirin. Üzerlerine rondodan geçirilmiş ekmek kırıntılarını serpip kalan zeytinyağını üzerlerine akıtın, domateslerin kapaklarını yarım kapatın. 180 derecede 10 dakika önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar