Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Papaz yahnisi (soğan yahnisi) nasıl yapılır? Papaz yahni tarifi

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,180
Papaz yahnisi (soğan yahnisi) nasıl yapılır? Papaz yahni tarifi

Papaz yahnisi (soğan yahnisi) bir çeşit yahnidir. Mecmuâ-i Fevâid de isminin sebebinin keşiş ve papazların perhiz yemeği olmasından dolayı bu isimle adlandırıldığı yazılmaktadır. Peki, papaz yahnisi (soğan yahnisi) nasıl yapılır? Papaz yahni tarifi

Papaz yahnisi Kırklareli mutfağının yemeklerinden birisidir. Özellikle düğünlerde çok yaygın olarak yapılan bu yahnide sarımsaklar dişlere ayrıştırılmadan bütün olarak konur.

Malzemeler

1,5 Kg koyun incik eti, 10-15 adet dikmecik soğan, 2 baş sarımsak, ½ fincan sirke, Karabiber, kırmızıbiber, tarçın, yenibahar.

Hazırlanışı:

Etler bir tencerede haşlanır. İyice pişirince tencereden başka bir yere alınır. suyun içine soğan ve sarımsak atılır. Yumuşayıncaya kadar haşlanır. Kenara ayırdığımız haşlanmış etler de tekrar tencereye konur, baharatları ilave edilerek 10-15 dakika kaynatılır. En son ½ fincan sirke ilavesi ile servise hazır olur. Sunum sıcak olarak servis yapılır.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar