- 4 Temmuz 2024
- 4,188
Malzemeler:
●1 paket milföy hamuru
●2 adet orta boy patates
●1 adet orta boy soğan
●Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
●Pulbiber
●Karabiber
●Tuz
●Üzeri için;
●Yumurta sarısı
●Susam
Yapılışı:
Patatesleri soyarak dörde bölün ve kaynar suda yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen patateslerin suyunu süzüp çatalla ezerek püre haline getirin. Ardından ince ince doğradığınız soğanları bir tavaya alarak yağda pembeleşip, yumuşayıncaya kadar kavurun. Kavrulan soğanları patatesin içine ekleyin, tuz ve baharatları da ilave ederek karıştırın.
Milföy hamurunu ortadan ikiye kesin ve hamurun üzerine iç harcından ekleyip rulo şeklinde sarın, ortadan ikiye keserek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Tüm hamura aynı işlemleri uygulayın, en sonunda üzerlerine yumurta sarısı ve susam serpip önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Ve hazır, afiyet olsun
●1 paket milföy hamuru
●2 adet orta boy patates
●1 adet orta boy soğan
●Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
●Pulbiber
●Karabiber
●Tuz
●Üzeri için;
●Yumurta sarısı
●Susam
Yapılışı:
Patatesleri soyarak dörde bölün ve kaynar suda yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen patateslerin suyunu süzüp çatalla ezerek püre haline getirin. Ardından ince ince doğradığınız soğanları bir tavaya alarak yağda pembeleşip, yumuşayıncaya kadar kavurun. Kavrulan soğanları patatesin içine ekleyin, tuz ve baharatları da ilave ederek karıştırın.
Milföy hamurunu ortadan ikiye kesin ve hamurun üzerine iç harcından ekleyip rulo şeklinde sarın, ortadan ikiye keserek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Tüm hamura aynı işlemleri uygulayın, en sonunda üzerlerine yumurta sarısı ve susam serpip önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Ve hazır, afiyet olsun