HAZIRLANIŞI:
Sütü ve maden suyunu dikdörtgen cam fırın kabına döküyoruz
Tuzunu ve karabiberini atıyoruz
Tavuk göğüsleri önce ortadan ikiye kesiyoruz, sonra enden dilimliyoruz
Tavuk etlerini sütlü sosa buluyoruz ve içinde bekletiyoruz
Patatesleri soyuyoruz ve elma dilimi şeklinde doğruyoruz
Büyük bir kaseye dilimlenmiş patatesleri koyuyoruz
Üzerine biberiye yaprakları serpiyoruz
Tuz, karabiber, toz kırmızı biber ve zeytinyağı döküyoruz
İyice karıştırıyoruz
Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz
Üzerine patatesleri yayıyoruz
Soğanları soyup halka doğruyoruz ve patatesleri karıştırdığımız kaseye koyup kalan sosla karıştırıp tepsiye koyuyoruz
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz
Tavukları vakit varsa buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra bir kaseye yumurtaları kırıp çırpıyoruz
Bir tabağa galeta unu, bir tabağa da un koyuyoruz
Tavuk etlerini sostan çıkarıp önce una, sonra yumurtaya, sonra da galeta ununa buluyoruz
Isınmış sıvıyağda kızartıyoruz
Havlu kağıt üzerine alıyoruz
Servis tabağının kenarlarına patatesleri diziyoruz
Ortasına da pane tavukları dizerek servis ediyoruz