- 4 Temmuz 2024
- 4,188

Malzemeler
- 2 çorba kaşığı margarin
- 250 gr yumurtalı hamur
- 1 patlıcan
- 1 domates
- 1 soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 100 gr lor peyniri
- 3-4 dal maydanoz
- 1 yumurta
- 1-2 çay kaşığı safran
- 1 su bardağı süt kreması
- Tuz
- Patlıcanlı Ve Safranlı Rulo Börek
- Patlıcanı soyup küp küp doğrayın. Acısını çıkarmak için 10 dakika tuzlu suda bekletip süzün ve kağıt havlu ile kurulayın.
- Domatesi soyup küçük küçük doğrayın. Soğan ve sarımsağı soyup kıyın.
- Margarini tavada eritip soğan ve sarımsağı kavurun. Patlıcan ve domatesi ekleyip 15 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.
- Ateşten alıp bir tutam tuz serpin ve ılınmaya bırakın.
- Maydanozu kıyın. Kaşar peynirinin yarısı, lor peyniri, maydanoz ve yumurtayı bir kapta karıştırın. Patlıcanlı karışımı ilave edip harmanlayın.
- Yumurtalı hamura safranı ekleyip tekrar yoğurun. Merdane ile dikdörtgen şeklinde açarak hamuru inceltin.
- Üzerine patlıcanlı karışımı yayın. Rulo şeklinde sarıp alüminyum folyo ile kapatın ve buzdolabında 1 saat bekletin.
- Rulo böreği bir parmak kalınlığında dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Üzerine süt kremasını gezdirerek döküp kalan kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın