- 4 Temmuz 2024
- 4,184

Pazı Sarması Malzemeleri
- 1 kg pazı
- 500 gr az yağlı kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 kase pirinç
- ½ demet maydanoz
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Tuz
- Pazı yapraklarını az tuzlu suda haşlayın ve süzün.
- Kıymayı rendelenmiş soğan, salça, pirinç ve baharatlar ile iyice karıştırın.
- Hazırladığınız harcı pazı yapraklarının içerisine koyarak sarın.
- Tencerenin içerisine yerleştirip yağlı ve salçalı suda pişirin.
- Yaprakların açılmaması için tencerenin içine yerleştirdikten sonra üzerine bir tabak koyabilirsiniz.
- Servis tabağına alıp yoğurt ile servis yapın