- 4 Temmuz 2024
- 4,182
Peynirli Erişte Tarifi, Peynirli Erişte nasıl yapılır
Malzemeler
Peynirli Erişte Yapılışı
Normal büyüklükte bir tencereye 2-3 kilo su konur. Kaynaynıca erişteler atılarak pişinceye kadar kaynatılır. Piştikten sonra süzgeçten süzülüp soğuk suda yıkanır. Tencereye yağ konup kızdırılır. Süzülmüş erişteler içine konarak biraz çevrilerek yağın her tarafa ulaşması sağlanır. Tuz da ilave edilerek servis tabağına dökülür. Üzerine rendelenmiş peynir serpilir.
Malzemeler
- 1 paket erişte makarna,
- 2 kaşık yağ,
- 2 kaşık peynir rendesi (kaşar, gravyer veya sert beyaz peynir),
- tuz.
Peynirli Erişte Yapılışı
Normal büyüklükte bir tencereye 2-3 kilo su konur. Kaynaynıca erişteler atılarak pişinceye kadar kaynatılır. Piştikten sonra süzgeçten süzülüp soğuk suda yıkanır. Tencereye yağ konup kızdırılır. Süzülmüş erişteler içine konarak biraz çevrilerek yağın her tarafa ulaşması sağlanır. Tuz da ilave edilerek servis tabağına dökülür. Üzerine rendelenmiş peynir serpilir.