- 4 Temmuz 2024
- 4,182
Piliç Dolması Tarifi, Piliç Dolması nasıl yapılır
Malzemeler
Piliç Dolması Yapılışı
Biberlerle, soğan ve mantarları küp şeklinde doğrayın ve tavada zeytinyağı ile soteleyin. Baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın. Hazırladı*ğınız harcı tavuk göğsü etinin içine doldurun. Tavada hafifçe kızartıp fırın tepsisine yerleştirin. Temizlediğiniz taze soğanların yeşil kısımlarını ince doğrayarak tavukların üst kısımlarına serpin. 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın

Malzemeler
- 3 tavuk göğsü eti
- 50 gr kültür mantarı
- 1 sarı biber
- 1 kırmızı biber
- 1 sivri biber
- 1 soğan
- 1 çay kaşığı kekik
- 5-6 taze soğan
- Zeytinyağı
- Tuz, karabiber
Piliç Dolması Yapılışı
Biberlerle, soğan ve mantarları küp şeklinde doğrayın ve tavada zeytinyağı ile soteleyin. Baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın. Hazırladı*ğınız harcı tavuk göğsü etinin içine doldurun. Tavada hafifçe kızartıp fırın tepsisine yerleştirin. Temizlediğiniz taze soğanların yeşil kısımlarını ince doğrayarak tavukların üst kısımlarına serpin. 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın