- 4 Temmuz 2024
- 4,184
Malzemeler
1 tane soğan
2 adet sarımsak
1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
1 su bardağı su
1 kilo pırasa
Tuz
Karabiber
Üzeri için ise;
Tuz, tereyağı ve pul biber( istenildiği takdirde damak zevkine göre nane veya diğer baharatlarda eklenebilir. )
Yoğurt ve sarımsak
Pırasa Kavurması Tarifi
Özellikle kış aylarının vazgeçilmez bir sebzesi olan pırasa besin içeriği açısından en zengin olan sebzeler arasındadır. Kendisine hayran bırakan lezzeti ve bol vitamin içermesi sebebiyle mutlaka tüketilmesi gerekilen sebzelerdendir. Bu tarif ile pırasayı sevmeyen çocuklarınız bile bu tarifi yaptığınızda sizden ikinci bir tabağı isteyecektir. Lezzeti şahane olan pırasa kavurması damaklarınızda muhteşem bir tat bırakacaktır. Yapımı kolay olan pırasa kavurması tarifi ile sizlerde evlerinizde bu yemeği rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Yemeğinizi birde yoğurt ile süslediniz mi tadından yenmeyecektir.Sizlerde bu tarif ile kolay bir şekilde pırasa kavurması yapabilirsiniz. Tarife başlarken öncelikle pırasalar istenilen boyutta doğranıp daha sonrasında iyice yıkanır. Ardından bir tencereye bir büyük soğan doğrandıktan sonra iki yemek kaşığı sıvı yağ ile soğanlar birazcık kavrulur. Kavrulan soğanlara bir yemek kaşığı domates salçası eklenir. Salçanın kokusu çıktıktan sonra doğranan pırasalar ve sarımsaklar eklenerek kavurma işlemine devam edilir.
Kavurma işleminden sonra harcımıza istenilen miktarda tuz ve karabiber(isteğe bağlı kendinizde baharatlar ekleyebilirsiniz) daha sonra bir su bardağı su eklenerek tenceremizi normal ateşte pişmeye bırakalım. Arada bir kontrol edip yemeğimizi karıştıralım. Pırasalar yumuşayıp iyice piştikten sonra soğumasını bekleyelim. Yemeğimizin soğumasını beklerken yoğurdumuza sarımsaklarımızı ekleyerek sarımsaklı yoğurt elde edelim.
1 tane soğan
2 adet sarımsak
1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
1 su bardağı su
1 kilo pırasa
Tuz
Karabiber
Üzeri için ise;
Tuz, tereyağı ve pul biber( istenildiği takdirde damak zevkine göre nane veya diğer baharatlarda eklenebilir. )
Yoğurt ve sarımsak
Pırasa Kavurması Tarifi
Özellikle kış aylarının vazgeçilmez bir sebzesi olan pırasa besin içeriği açısından en zengin olan sebzeler arasındadır. Kendisine hayran bırakan lezzeti ve bol vitamin içermesi sebebiyle mutlaka tüketilmesi gerekilen sebzelerdendir. Bu tarif ile pırasayı sevmeyen çocuklarınız bile bu tarifi yaptığınızda sizden ikinci bir tabağı isteyecektir. Lezzeti şahane olan pırasa kavurması damaklarınızda muhteşem bir tat bırakacaktır. Yapımı kolay olan pırasa kavurması tarifi ile sizlerde evlerinizde bu yemeği rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Yemeğinizi birde yoğurt ile süslediniz mi tadından yenmeyecektir.Sizlerde bu tarif ile kolay bir şekilde pırasa kavurması yapabilirsiniz. Tarife başlarken öncelikle pırasalar istenilen boyutta doğranıp daha sonrasında iyice yıkanır. Ardından bir tencereye bir büyük soğan doğrandıktan sonra iki yemek kaşığı sıvı yağ ile soğanlar birazcık kavrulur. Kavrulan soğanlara bir yemek kaşığı domates salçası eklenir. Salçanın kokusu çıktıktan sonra doğranan pırasalar ve sarımsaklar eklenerek kavurma işlemine devam edilir.
Kavurma işleminden sonra harcımıza istenilen miktarda tuz ve karabiber(isteğe bağlı kendinizde baharatlar ekleyebilirsiniz) daha sonra bir su bardağı su eklenerek tenceremizi normal ateşte pişmeye bırakalım. Arada bir kontrol edip yemeğimizi karıştıralım. Pırasalar yumuşayıp iyice piştikten sonra soğumasını bekleyelim. Yemeğimizin soğumasını beklerken yoğurdumuza sarımsaklarımızı ekleyerek sarımsaklı yoğurt elde edelim.