- 4 Temmuz 2024
- 4,184

Malzemeler
- 3 domates
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 3 su bardağı su
- Toz kırmızıbiber
- 4 su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 su bardağı su
- tuz
- 200 gr beyaz peynir
- 2 soğan
- 2 sivri biber
- Toz kırmızı biber
- İç malzeme için peyniri ufalayın. Soğanları temizleyip kıyın. Sivri biberleri temizleyip ince doğrayın.
- Peyniri bir kaba alın. Soğan, biber ve kırmızıbiberi ilave edip harmanlayın.
- Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp su, yumurta ve tuz ilave edip orta sertlikte bir hamur yoğurun.
- Hamuru 20 dakika dinlendirip bezelere bölün. Her bezeyi 1 mm kalınlığında açıp kareler hazırlayın.
- Hazırladığınız iç malzemeyi mantı hamurlarına paylaştırıp üçgen şeklinde kapatın. Bir çorba kaşığı zeytinyağını yanmaz tavada ısıtın. Mantıları ilave edip az yağda kızartın.
- Domatesleri yıkayıp rendeleyin. Bir tencerede zeytinyağını ısıtıp domatesi ekleyin ve salça kıvamına gelinceye kadar pişirin.
- Suyu ekleyip kaynatın. Mantıları ilave edin ve 15 dakika pişirin. Suyunu çekince tabaklara paylaştırıp kırmızı biber serpiştirerek servis yapın