- 4 Temmuz 2024
- 4,182
görüntülemek için tıklayın. |
Suyu için:
- 4 Litre Su
- 1 Yemek Kaşığı Tuz
- 2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 1 Yemek Kaşığı Biber salçası
- Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Çay Kaşığı Karabiber
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- Yarım Çay Bardağı Makarnanın Haşlandığı Sıcak Su
- 1 Paket Makarna
Salçalı Makarna Nasıl Yapılır?
- 4 litre suyu kaynatalım ardından tuz ve yağı içerisine ekleyelim.
- Makarnayı suya dökelim 10-12 dakika arada karıştırarak tencerenin ağzı açık olacak şekilde pişirelim.
- Haşlanan makarnayı süzgece dökelim suyundan yarım çay bardağı ayıralım.
- Tenceremize yağı ekleyelim ve ardından beklemeden salçaları ve sarımsağı atalım.
- Salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım bu sırada makarna suyunu azar azar ekleyerek salçamızı krema kıvamına getirelim.
- Sosun baharatlarını ekleyelim ve süzülen makarnayı tencere dökelim.
- 2 dakika kadar sosuyla beraber makarnayı kavuralım. Afiyet olsun