Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Samosa nasıl yapılır? Hint mufağı böreği samosa tarifi

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,180
Samosa nasıl yapılır? Hint mufağı böreği samosa tarifi

Samosa, Hindistan mutfağının en bilinen yemeklerinden biridir. İçinde hardal tohumundan kişnişe, zerdeçaldan kimyona dek türlü baharatlar içeren samosanın harcı bölgelere göre değişiklik gösteriyor. Peki, samosa nasıl yapılır? İşte Hint mufağı böreği samosa tarifi...

Hint mutfağı denildiğinde ilk akla gelen lezzetlerden biri de samosa oluyor. Haşlanmış pirinç veya patates püresi, soğan, yeşil bezelye, mercimek, zencefil, acı biber, baharat, yeşillik karışımı ile yapılır. Samosa, dolguya bağlı olarak vejetaryen olabilir. Güney Hindistan'daki samosalar, farklı boyutlarda yapılır. MALZEMELER: Hamuru için: 500 gram un 1 yemek kaşığı hardal 1,5 su bardağı su 1 çay kaşığı tuz İç harcı için: 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı kimyon tohumu 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal 1 tatlı kaşığı toz kişniş 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 3 adet patates 1/2 su bardağı haşlanmış bezelye 3 dal taze kişniş Kızartmak için: 2 su bardağı sıvı yağ SAMOSA TARİFİ Un, hardal tohumu ve tuzu derin bir kaba alıp harmanlayın. 1,5 su bardağı suyu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Bezelyeleri ve patatesleri ayrı ayrı haşlayın. Haşlanmış patatesleri soyup püre haline getirin. Sıvı yağı tavada kızdırıp içine baharatları ilave edin ve kokusu çıkana kadar yoğurun. Kavurduğunuz baharatlara patates püresi, ince doğranmış kişniş ve tuzu ilave edip karıştırın. Hamuru ince yufka halinde açıp 3 parmak kalınlığında şeritler kesin. Her bir şeridin ucuna hazırladığınız patatesli harçtan koyun ve bir miktarda haşlanmış bezelyeden koyun. Muska şeklinde sarın. Kızartmalık yağı iyice kızdırıp her iki tarafını da altın sarısı bir renk alana dek kızartın. Yağını çekmesi için havlu kağıtta bir süre bekletin. Kuru naneyi yoğurtla karıştırıp samosanın yanında servis edin.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar