Kuşbaşı doğranmış dana eti düdüklü tencereye alınır
Üzerini geçecek kadar su doldurulur
Tencerenin kapağı kapatılmadan bir süre kaynatılarak zerinde biriken köpükler alınır
Ardından kapak kapatılarak 10 dakika pişirilir
Patlıcanlar çizgili soyularak doğranır
20 dakika kadar tuzu suda bekletilir
Suyu süzülen patlıcanlar havlu kağıt ile kurulanarak bol kızgın yağda kızartılır
Ayrı bir tencereye 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ alınarak 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğan kavrulur
Bir süre sonra yeşil biberler de doğranıp ilave edilir
Sarımsaklar da eklenerek kavrulmaya devam edilir
Karabiber, pul biber, tuz ilave edilir
Son olarak haşlanan etler ilave edilir ve karıştırılarak ocaktan alınır
Toprak kabımıza kızartılan patlıcanlar ve hazırlanan etli karışım alınarak karıştırılır
Üzeri domates dilimleri ve biberle süslenir
1 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağı et suyunda ezilerek yemeğin üzerine gezdirilir
200 derece fırında domates ve biberler pişinceye kadar pişirilir
Afiyet olsun