- 4 Temmuz 2024
- 4,182
Sodalı Karnabahar Kızartması Tarifi
Kim demiş ''Ben karnabahar sevmiyorum'' diye? Karnabahara mesafeli duran herkese karnabahar sevdirecek bir tarifle geldik. ''Sevmiyorum'' diyene şipşak hazırlayabileceğiniz, onlara bile tabak tabak karnabahar yedirebileceğiniz enfes bir lezzet. Panelenerek pişmesi sayesinde damakları şenlendiriyor. Soslara bana bana yeniyor. Yağ çekmeden pişmesinin de birkaç püf noktası var. Onları da anlatıyoruz. Karşınızda dışı çıtır, içi de yumuşacık kalan nefis mi nefis sodalı karnabahar kızartması tarifi!
Karnabaharların pişerken formlarının bozulmaması için suyun içerisine tuz ve un koymanızı öneririz. Karnabaharların üzerine soda ilave edip mutlaka bir süre dinlendirin. Sonra da paneleyerek kızartın
![]() | Resmin tamamını görüntülemek için tıklayın. |

Kim demiş ''Ben karnabahar sevmiyorum'' diye? Karnabahara mesafeli duran herkese karnabahar sevdirecek bir tarifle geldik. ''Sevmiyorum'' diyene şipşak hazırlayabileceğiniz, onlara bile tabak tabak karnabahar yedirebileceğiniz enfes bir lezzet. Panelenerek pişmesi sayesinde damakları şenlendiriyor. Soslara bana bana yeniyor. Yağ çekmeden pişmesinin de birkaç püf noktası var. Onları da anlatıyoruz. Karşınızda dışı çıtır, içi de yumuşacık kalan nefis mi nefis sodalı karnabahar kızartması tarifi!
Karnabaharların pişerken formlarının bozulmaması için suyun içerisine tuz ve un koymanızı öneririz. Karnabaharların üzerine soda ilave edip mutlaka bir süre dinlendirin. Sonra da paneleyerek kızartın