Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Sodalı Patates Kızartması

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,184
2 adet iri patates
2 şişe sade maden suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağ

Hazırlanması:
# Patatesler yıkanır, kabukları soyulur.
# Enine 1 santim kalınlığında dilimlenir. Sonra dilimler boyuna 1 santim kalınlığında kesilerek çubuk şeklinde doğranır.
# Çukur bir kaba hazırlanan patatesler atılır. Üzerine tuz ve yeni açılmış maden suları dökülür karıştırılır.
# Yaklaşım yarım saat bekletilir.
# Sonra patatesler süzgece çıkarılır. 10 dakika kadar suyu süzülür.
# En son kağıt havluyla iyice kurulanır.
# Küçük ve derin bir tavaya derin sıvıyağ konur. Orta ateşe yerleştirilir.
# Yağ tamamen ısınınca patatesler atılır ve açık pembe renk alana kadar kızartılır.
# Emici bir kağıda çıkarılır.


Not: Bu usulle hazırlanan paates kızartması nişastasını maden suyunda bıraktığı için tıpkı hamburgercilerde satılan patates kızartması lezzetinde olur.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar