Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Stoklar Eridi, Akıllı Telefon Üretimi Hızlandı: İşte Rakamlar!

AKY Çevrimdışı

AKY

MirayWeb Coder's
1 Ekim 2022
54,463
Akıllı telefon üreticilerinin ellerinde biriken stokların erimeye başlaması sonrasında üretim tekrardan ivme kazandı. TrendForce’un verilerine göre 2025’in ikinci çeyreğinde küresel telefon üretimi 300 milyon adede ulaştı. Bu rakam, yılın ilk çeyreğine göre yüzde 4, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 4,8 artış anlamına geliyor. İlk 6 Telefon Üreticisi Pazarın Yüzde 80’ini Elinde Tutuyor Stokların eritilmesinde Çin’de orta ve giriş segment cihazlara yönelik yürütülen sübvansiyon programının etkisi büyük. Bu program, yerel markaların üretim rakamlarını da yukarı taşıdı. Ancak küresel pazarın ilk iki sırası hâlâ Çin dışındaki markalara ait. Samsung, çeyrekte 58 milyon adet üretimle birinci sıradaki yerini korudu. Bu rakam, yeni amiral gemilerinin ilk satış ivmesinin ardından beklenen bir yavaşlamayla önceki çeyreğe göre yüzde 5 düşüşe işaret ediyor. Apple da benzer bir tablo sergiledi. Şirket 46 milyon iPhone üreterek çeyrek bazında yüzde 9 düşüş yaşadı. Buna karşın geçen yılın ikinci çeyreğine göre yüzde 4 artış görüldü. TrendForce, bu yükselişte iPhone 16e modeline yönelik güçlü talebin ve Apple’ın Mayıs ayında Çin’de yaptığı fiyat indirimlerinin, yerel sübvansiyonlarla birleşmesinin etkili olduğunu belirtiyor. Üçüncü sıradaki Xiaomi (Redmi ve Poco dahil) 42 milyon adet üretim gerçekleştirdi. Şirket, Çin’deki teşviklerin yanı sıra Güney Amerika ve Afrika’daki genişlemeden de fayda sağladı. Oppo (OnePlus ve Realme ile birlikte) 37 milyon adetle dikkat çekici bir geri dönüş yaptı. Zayıf geçen ilk çeyreğin ardından yüzde 35’lik artış kaydetti. Transsion (Tecno, Infinix, itel) ise yılın zayıf başlangıcını telafi ederek çeyrek bazında yüzde 33 artışla 27 milyon adet üretim gerçekleştirdi. Vivo (iQOO dahil) da üretimini yüzde 8 artırarak toplamda 26 milyon adede ulaştı. 2025’in ikinci çeyreğinde küresel akıllı telefon pazarının yüzde 80’ini ilk 6 üretici oluşturdu.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar