Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Suffe Ashabı: İlme Adananlar

HDC Çevrimdışı

HDC

Kurucu
Üye
26 Nisan 2024
8,689

Suffe Ashabı: İlme Adananlar

Medine’ye hicret edildiğinde, Mescid-i Nebevî inşa edilirken mescidin kuzey tarafına Suffe (sofa, gölgelik) denilen kapalı bir mekân yapılmış, üzeri de hurma dallarıyla örtülmüştü. Çok amaçlı kullanılan mescidin Suffe kısmında yatılı talebeler kalıyordu. Burası, İslam’ın ilk yatılı eğitim ve öğretim okuluydu. Burada kalan ve eğitim öğretim faaliyetlerine katılan sahabe-i kirama “Suffe Ehli” ya da “Suffe Ashabı” denildi. Suffe Ehli, gündüzleri mescitte ilim ve ibadetle meşgul oluyorlar, Suffe’yi yatakhane ve ilmî müzakere yeri olarak kullanıyorlardı. Zamanlarının çoğunu Resûl-i Ekrem’in huzurunda geçiren bu kutlu zümre, insanlığın en nasipli talebeleri idiler. Peygamberimiz Suffe Ashabı’nı ahlak ve davranış açısından hem eğitiyor hem de onlara gerekli bilgileri öğretiyordu. Hatalarını gördüğü zaman onları ikaz ediyor, güzel hasletlerini de övüyordu. Onları güzel ahlak kazanmaya, iyi davranışlar sergilemeye ve salih ameller işlemeye teşvik ediyordu.

Bir Ayet: "Ey kullarım, ayetlerimize iman edenler ve emirlerimize boyun eğenler! O gün size korku yoktur, üzüntü de çekmeyeceksiniz." (Zuhruf, 43/68-69)

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar