- 4 Temmuz 2024
- 4,180
![[IMG] [IMG]](http://4.bp.blogspot.com/-3EkxxVc8vjE/UNN7jvQjV-I/AAAAAAAAEDU/x3qKHSEENeU/s1600/a+(8).jpg)
Yemek Zevki Dergisi' nin Kasım sayısından hem yapımı çok pratik hem de yemesi çıtır çıtır çok keyifli bir tarif.. Tek yapmanız gereken ikram etmeden hemen önce fırına verip piştikten sonra çok fazla bekletmeden servis etmek.
Malzemeler:
10 yaprak baklava yufkası
150 gr tahin helvası
1 kahve fincanı kuru üzüm
1 kahve fincanı ceviz içi
1 çay bardağı süt
Yapılışı:
1. iç harcı için tahin helvasını çatalla ezip içine kuru üzüm ve cevizi ekleyin.
2. Baklava yufkasını ortadan ikiye kesin, üzerini sütle hafif şekilde ıslatın.
3. Üst kısma harçtan yerleştirip sigara böreği sarar gibi fazla sıkı olmadan sarın.
4. Tüm yufkaları aynı şekilde sarıp 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. 5. Fırından çıkınca çok bekletmeden ılık servis edin.
Not: dilerseniz iç harcı hazırlarken içine bir yemek kaşığı tahin de katabilirsiniz