Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Temu'dan Nasıl Alışveriş Yapılır? Türkiye'den Alışveriş Yapılıyor mu?

AKY Çevrimdışı

AKY

MirayWeb Coder's
1 Ekim 2022
38,245
Eğer "Temu'dan nasıl alışveriş yapılır?" sorusunun cevabını arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Temu, kuşkusuz günümüzde internetten alışveriş yapmak için en ucuz yer. Çin merkezli bu online alışveriş platformu, sunduğu geniş ürün yelpazesi ve akıl almaz derecede ucuz fiyatlarıyla rakiplerine kıyasla çok daha avantajlı. Hatta platform, bu özelliği nedeniyle bazı insanlara "Temu neden bu kadar ucuz?" ya da "Temu güvenilir mi?" gibi sorular bile sordurttu Peki, Temu’da nasıl alışveriş yapılır? Türkiye’deki tüketiciler Temu’dan sipariş verebilir mi? Bu yazımızda Temu’dan alışveriş yapma konusunda merak edilenleri yanıtlıyoruz! Temu’dan Nasıl Alışveriş Yapılır? Adım 1: Temu uygulamasına kayıt olun. (Apple, Twitter, Google veya Facebook kimliği ile) Adım 2: Oturum açın. Adım 3: Uygulamada gezerek almak istediğiniz ürünleri bulun. Adım 6: Ürüne tıklayın ve beden, renk, adet seçimlerini yapın. Adım 7: ‘Sepete Ekle’ butonuna tıklayarak ürünü sepetinize ekleyin. Adım 8: ‘Ödemeye Geç’ butonuna tıklayarak ödeme aşamasına geçin. Adım 9: Sepet özetini görüntüleyin ve kart bilgilerinizi girin. Adım 10: Ödeme butonuna basarak adres ve vergi için kimlik gibi bilgileri doldurun ve işlemi tamamlayın. Adım 11: Temu'dan ilk alışverişinizi yaptınız. Geçmiş siparişlerinizi ‘siparişleriniz’ bölümünde bulabilirsiniz. Günümüzde Temu'dan alışveriş yapmak hen kolay hem de oldukça zor. Platform her ne kadar oldukça sade bir arayüzü kullanıcılarına sunsa da Türkiye'nin getirdiği kurallar işleri çıkmaza sokuyor. Ancak biz başlangıçta kolay kısımlardan bahsedelim. Temu'dan alışveriş yapmak için uygulamayı Google Play Store ya da App Store'dan indirebilir ya da internet sitesi üzerinden platforma erişebilirsiniz. Giriş yapıp alışverişe başlamak için ise tek yapmanız fereken e-posta, Apple, Twitter, Google veya Facebook kimliğiniz ile hesap okuşturmak. Kullanıcı kaydı oluşturduktan sonra oturum açıp Temu’da listelenen ürünleri gezerek sepetinizi oluşturmanız mümkün. Kategoriler kısmından ilginizi çeken herhangi bir seçeneğe tıklayın. Ayakkabı, dekorasyon, aksesuar gibi farklı kategorilerden dilediğinizi seçebilirsiniz. Beğendiğiniz bir ürüne tıkladığınızda açılacak olan sayfanın sağ kısmında ürünle ilgili opisyonlar sıralanacak. Buradan beden, renk ve adet seçimlerini gerçekleştirebilirsiniz. ‘Sepete Eklet’ butonuna tıkladığınızda yaptığınız seçimlere uygun olarak ilgili ürün sepetinize eklenecektir. Diğer alışveriş platformlarında olduğu gibi Temu’da da ödeme aşamasına geçmek için ‘Ödemeye Geç’ butonuna tıklamanız gerekiyor. Burada sepete eklediğiniz ürünlere ilişkin bir özet görüntüleyeceksiniz. Dilerseniz bu kısımdan sepetinizdeki ürünlerle ilgili ayarlamaları yapabilirsiniz. Ödeme butonuna bastığınızda sizden gerekli bilgiler istenir. Burada hem kargo hem de ödemeye ilişkin kısımları doğru bir şekilde doldurup ödeme işlemini tamamlayabilirsiniz. Elbette ki bu işin Temu boyutu. Temu'dan nasıl alışveriş yapılır sorusunun cevabını aldığınızı ve her şeyi bildiğinizi varsaymadan önce "Türkiye’de Temu’dan alışverişi yapılıyor mu?" kısmına da göz atmanızda fayda var. Türkiye’de Temu’dan Alışveriş Yapılıyor mu? "Temu'dan nasıl alışveriş yapılır?" sorusunun cevabını verdiğimize göre "Türkiye’de Temu’dan alışverişi yapılıyor mu?" cevap arayabiliriz. Yasal olarak evet, Türkiye'de yaşıyorsanız, Temu'dan alışveriş yapmanızın önünde bir engel yok. Ancak bu canınızın istediğini yapabileceğiniz anlamına gelmiyor. Bazı limitler söz konusu. Örneğin Türkiye'de yurt dışı alışveriş sınırının belirli bir limiti var. Ürünlerin kargo dahil toplam değeri 30 Euro'yu (güncel kur ile 1.318 TL) aşmayacak şekilde yurt dışından alışveriş yapabilirsiniz. Burada makul bir vergi ödeyerek ürünlerinizi alabilirsiniz. Ancak bunun ötesinde bir ürün sipariş ederseniz masrafınız ürününüzün değerini onlarca kat aşacaktır. Ayrıca Temu'nun Türkiye'ye temsilci ataması gerektiğinin de altını çizmek gerekir. Eğer şirket, yakın gelecekte bir temsilci atamazsa Türkiye'deki faaliyetlerine son vermek zorunda kalabilir.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar