Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Tepside Pratik Pasta

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,180
[IMG]




Malzemeler;

3 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1 kahve fincanı süt ve sıvıyağ karışımı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Kremasına;

3 su bardağı süt
5 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
yarım paket krem şanti yada labne
Sosuna;

2 su bardağı vişne tanesi (kaynattığınız vişne suyunun tanelerini kullanın)
1 su bardağı vişne suyu (taneler bir gece bekleyince gereken suyu saldı)
1 bardak su
3 yemek kaşığı nişasta

Yapılışı;

Kek için yumurta ve şekeri mikserde en az 5 dakika çırpın. Süt ve sıvıyağı ekleyip tekrar çırpın.
En son un, vanilya ve kabartma tozu ekleyerek son kez çırpın ve yağladığının büyük kare borcama yada orta boy bir tepsiye hamuru dökün.
150 dereceli önceden ısınmış fırında 25-30 dakika pişirin. Pişincefırından alın ılımaya bırakın.
Krema malzemelerini krem şanti hariç tencereye alın ve sürekli karıştırarak kaynamaya başlayana kadar pişirin.
Ocaktan alın, krem şantiyi ekleyip mikserde 2-3 dakika çırpın.
Kremayı kekin üzerine güzelce yayın.
Vişne tanelerini tencereye alın, güzelce blendırdan geçirin ve kalan malzemeleri ekleyip sürekli karıştırarak koyulaşmaya başlayana kadar pişirin.
Sosuda kremanın üstüne yayın ve üzerini hindistanceviziyle kaplayın.
Pastanızı mutlaka bir gece buzdolabında dinlendirin ve servis edin.

Alıntıdır
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar