Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Tüketim Salgını

HDC Çevrimdışı

HDC

Kurucu
Üye
26 Nisan 2024
8,685
Yüzyıllar boyunca insanlar ihtiyaçları kadar tüketerek, tükettikleri kadar üreterek yaşam ve ihtiyaç arasındaki dengeyi büyük ölçüde korudular. Modern çağda denge şirketlerin lehine, insanların aleyhine bozuldu; makas giderek açıldı. Gıdadan barınmaya, eğlenceden giyinmeye çok geniş alanda üretim çeşitliliğinin artması ve bu ortamda kendine yer bulan kapitalist ihtiras, kâr için tarihin hiçbir döneminde eşine rastlanmayan yöntemler bulma yoluna gitti. Tüketim odaklı ihtiyaçlar, zevkler, beğeniler, yönelimler insanların sosyal hayatlarında özendirici şekilde dolaşıma sokuldu; herkes aynı üretim bandının önünde bir örnek tüketiciye dönüştürüldü. İslam dini –tüm bu olanlara çözüm niteliğinde olmak üzere– müminlerin yerken, içerken, tüketirken daima ölçülü olmaları gerektiğini, aksi hâlde israfa düşebileceklerini, Allah’ın (cc) ise israf edenleri sevmeyeceğini belirterek nefislerine karşı bir dikkat ve temkin geliştirmelerini öğütler.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişi (1919)
Millî şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un vefatı (1936)
Erzincan Depremi (1939)

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar