Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Tuna Dalgası Tarifi Nasıl Yapılır?

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,182
tuna-dalgasi-yemekcom.jpg


Tuna Dalgası Tarifi İçin Malzemeler

Sade kek kısmı için:
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
2 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz

Kakaolu kısmı için:
3 yemek kaşığı kakao
1/2 su bardağı süt

Meyve katı için:
400gram vişne (dondurulmuş ya da konserve)
(suyu süzdürülmüş)

Kreması için:
4 su bardağı süt
2 paket vanilyalı puding
3 yemek kaşığı toz şeker
3 paket vanilin
200 gram tereyağı
1paket krem şanti (toz halinde)
1/2 büyük çay bardağı süt

Çikolatalı katı için:
200 gram kuvertür çikolata
(bitter çikolata)
200 ml. krema
(1 su bardağı)

Tuna Dalgası Tarifinin Püf Noktası:
Üzerindeki dalga efektini ucu tırtıklı bir plastik aparatla yapabilirsiniz. Bu aparat pastanelerde satılıyor. Dilerseniz üzerine dalga deseni vermeden de yapabilirsiniz. :)

Tuna Dalgası Tarifi Nasıl Yapılır?

1.Bir kabın içerisine yumurtaları alın ve toz şekerle birlikte kremamsı bir kıvam alana kadar güzel bir şekilde çırpın.
2.Sıvı yağ, zeytinyağı ve sütü de ekleyip çırpmaya devam edin.
3.Tüm sıvıları harca yedirdikten sonra un, vanilin, kabartma tozu ve tuzu ilave edip güzelce çırpın.
4.Pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisinin ortasına yağlanmış kelepçeli dikdörtgen bir kalıp yerleştirin. Bu aşamada dikdörtgen bir borcam veya kek kalıbı, kelepçeli yuvarlak bir kalıp ya da kare bir kek kalıbı da kullanabilirsiniz. Böyle bir kalıbın tabanına sade kek harcının yarısından fazlasını aktarın ve güzelce yayın.
5.Geriye kalan kısmına kakao ve süt ilave ederek güzelce çırpın. Elde ettiğiniz kakaolu kek harcını sade kek harcının üzerine ilave edin ve yayın.
6.Ardından üzerine suyunu iyice süzdüğünüz vişneleri yayın.
7.180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin. Pişince çıkarıp oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
 
ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,182
Kreması için:

1.Krema ve çikolatayı benmari usulü eritin. Oda sıcaklığında soğutun.
2.Oda sıcaklığına gelmiş kekinizin üzerine, hazırladığınız pudingli kremayı ekleyin ve güzelce yayın.
3.Üzerine yine oda sıcaklığında soğumuş olan çikolata sosunu ekleyin ve her yerine eşit yayıp buzdolabında 10 dakika bekletin.
4.Hafif katılaşmış olan çikolatalı üst yüzeye çatal yardımıyla dalga şekli verin ve pastanızı tekrar buzdolabına koyup en az 2 saat kadar dinlendirin.
5.Dinlenen pastanızı kareler halinde dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar