Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Vasiyet:Cennete Koyacak Güzel Ameller İşleyin

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,196
Muaz b.Cebel (r.a) şöyle riavyet ediyor:
Peygamber aleyhisselam ile bir seferde bulunuyordum.Bir gün sabahleyin onun yanında beraber ve yürüyorduk.Kendisine dedim ki:
-Ey Allah`ın Resulü, bana cehennemden uzaklaştıran ve cennete koyan bir iş haber ver.Allah`ın Peygamberi buyurdular ki:
-Bana büyük bir şeyden sordun.Ancak Allah`ın kolaylaştırdığı kimseye o, kolaydır.Şöyle ki: Allahà ibadette bulunur, ona hiçbir şeyi ortak koşmasın, namazı devamlı olarak kılar, haccını da eda edersin.Ve ilave ederek:Sana hayır kapılarını gösteriyim mi? Oruç, günahlardan koruyucu bir ibadettir.Sadaka, suyun ateşi söndürdüğü gibi gnahların ateş azabıbı söndürür.Kişinin, gecenin tenha vaktinde kıldığı namaz, Salih kulların alametidir.Sonra Resulullah aleyhisselam:
-“Çok ibadet etmekten, ( o kimselerin) vücudları yatakalrdan uzak kalır:Korkak ve ümid ederek Rablerini yalvarırlar, verdiğimiz rızıklardan başkalarına veririler, yaptıklarına karşılık olarak, onlar için gizlenen müjdeyi bilen olmaz.” Mealindeki (Secde Suresi) Ayet-i Kerimeyi okudu.Bundan sonra buyurdular:
-Sana işin başını, temel direğini ve zirvesini söyleyim mi?
-Söyle ey Allah`ın Resulü dedim.Buyurdular ki:
İşin başı İslam, temel direği namaz, zirvesi de cihad`dır (Allah`ın dininin yayılması için çalışmaktır) Bundan sonra buyurdular ki:
-Bunların hepsini koruyan şeylerin ne olduğunu haber vereyim mi?
-Haber ver, Ey Allah`ın Resulü dedim.
Bunun üzerine eli ile dilini işaret ederek:
-Bunu yani dilini koru, buyurdular.Bunun üzerine:
-Konuştuklarımız ile mesul tutulur muyuz, ey Allah`ın Resulü? Diye sordum.
-Allah, Allah, ey Muaz! Dillerinin ettiğinden başka bir şey insanları cehenneme atar mı? Yani çoğu defa insanı felakete götüren dilinin yaptıklarıdır, buyurdu.(Tirmizi)

Kaynak:Osmanlı Yayınevi

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar