- 4 Temmuz 2024
- 4,182
Vişneli Muhallebili Yaz Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
5 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Vişneli Jole İçin
3 su bardağı vişne
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
Hindistan cevizi
Vişneli Muhallebili Yaz Tatlısı Tarifi Yapılışı
Tepsiyi ıslatıp heryeri kaplayacak kadar hindistan cevizi serpin.
Süt, ün, şekeri karıştırıp ocağa alın. Kaynamaya başlayınca vanilya ve tereyağı ilave edip karıştırın. 1-2 dakika sonra ocağın altını kapatıp tepsiye dökün. Bir spatula yardımıyla düzeltin.
Vişne suyu, nişasta ve şekeri karıştırıp ocağa alın. Kaynadıktan 2 kaç dakika sonra onunda muhallebinin üzerine dökün. Soğuduktan sonra dolaba kaldırın.
Güzelce soğuduktan sonra istediğiniz büyüklükte kesip üst üste 3 kat koyun. Akşamdan yapıp sabaha kadar dolaba koyun. Sabah kalkınca kesip yaparsanız daha güzel olur.
5 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Vişneli Jole İçin
3 su bardağı vişne
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
Hindistan cevizi
Vişneli Muhallebili Yaz Tatlısı Tarifi Yapılışı
Tepsiyi ıslatıp heryeri kaplayacak kadar hindistan cevizi serpin.
Süt, ün, şekeri karıştırıp ocağa alın. Kaynamaya başlayınca vanilya ve tereyağı ilave edip karıştırın. 1-2 dakika sonra ocağın altını kapatıp tepsiye dökün. Bir spatula yardımıyla düzeltin.
Vişne suyu, nişasta ve şekeri karıştırıp ocağa alın. Kaynadıktan 2 kaç dakika sonra onunda muhallebinin üzerine dökün. Soğuduktan sonra dolaba kaldırın.
Güzelce soğuduktan sonra istediğiniz büyüklükte kesip üst üste 3 kat koyun. Akşamdan yapıp sabaha kadar dolaba koyun. Sabah kalkınca kesip yaparsanız daha güzel olur.