Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Yılbaşı davetlerine lezzet katıyor: Yılbaşı pastası "kütük pasta" nasıl yapılır?

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,180
Yılbaşı davetlerine lezzet katıyor: Yılbaşı pastası

Kütük pasta, özellikle yılbaşı döneminde popüler olan, kütük görünümünde hazırlanan şık ve lezzetli bir tatlıdır. Fransız mutfağından dünyaya yayılan bu tatlı, genellikle rulo kek ve çikolata kremasıyla hazırlanır. Peki, yılbaşı pastası "kütük pasta" nasıl yapılır, gerekli malzemeler?

iuONdsp9kE-M9VKRBNxIYw.jpg

19. yüzyılda Fransa'da ortaya çıkan kütük pasta, daha sonra diğer ülkelere yayılmıştır. Geleneksel olarak, genellikle geniş ve sığ bir rulo kek tepsisinde pişirilen bir genoise (İtalyan kökenli hafif sünger kek) kullanılarak yapılır. Keki saran kremanın üzerinde çatalla izler bırakarak kabuk benzeri bir doku oluşturulur ve üzerine kar kristali gibi görünmesi için pudra şekeri serpilir.
AUV2e7DBkESNAaPhEDZnvg.jpg

Diğer pasta süslemeleri arasında gerçek ağaç dalları, taze meyveler ve şeker hamuru veya badem ezmesiyle yapılmış mantarlar yer alabilir.
_PYISr1P0EimkYBiR-uJ6A.jpg

En yaygın kombinasyon, temel sarı sünger kek ve çikolatalı tereyağı kremasıdır. Bununla birlikte, çikolatalı kek, ganaj ve espresso ya da likör aromalı krema içeren birçok varyasyonu da bulunmaktadır.
_ye6o2fIM0GRMbsrhppxEw.jpg

Malzemeler:Kek İçin:4 adet yumurta1 su bardağı toz şeker1 su bardağı un1 tatlı kaşığı kabartma tozu1 paket vanilin2 yemek kaşığı sıcak suKreması İçin:2 su bardağı süt2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı nişasta1 çay bardağı toz şeker1 tatlı kaşığı vanilin100 g bitter çikolata (isteğe bağlı)Üzeri İçin:200 ml sıvı krema150 g bitter çikolataPudra şekeri (isteğe bağlı süsleme için)Hazırlanışı:2 yemek kaşığı sıcak su
0idAPt9qi0W5kgOTHHn_SA.jpg

Keki Hazırlama:Fırını 180°C’de ısıtın. Yumurta ve şekeri mikserle çırpın, köpük kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin.İçine sıcak suyu ekleyin ve karıştırın.Un, kabartma tozu ve vanilini eleyin ve karışıma ekleyin. Homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.Karışımı, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökün ve spatula ile düzleştirin.Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra sıcak kekin üzerine temiz bir mutfak bezi serin ve hızlıca rulo şeklinde sarın. Soğumaya bırakın.
J9utYX28MEGwAhkrbwGEow.jpg

Krema Hazırlama:Süt, un, nişasta ve şekeri bir tencerede karıştırın. Karışım kaynamaya başladığında kısık ateşte karıştırarak pişirin.Kremanız koyulaştıktan sonra ocaktan alın ve vanilini ekleyin. İsteğe bağlı olarak, 100 gram bitter çikolatayı ekleyip karıştırarak eritin.Kremayı soğumaya bırakın.
z2jSqmB1B0irGZaPJodxVQ.jpg

Rulo Yapma:Kek soğuduktan sonra ruloyu dikkatlice açın. İçerisine hazırladığınız kremayı sürün.Sonra tekrar dikkatlice rulo yapın ve bir kenara alın.Üzeri İçin Ganaj Hazırlama:Sıvı kremayı bir tencerede ısıtın. İçine çikolatayı ekleyin ve karıştırarak çikolatanın tamamen erimesini sağlayın.Ganajı soğumaya bırakın.
f0sf2d5xoE2P8Osk-XMFSg.jpg

Küçük Dal Görünümü Verme:Rulo pastanın üzerine soğuyan ganajı dökün ve spatula ile dal efekti oluşturun. İsterseniz çatalla pastanın üzerinde kabuk görüntüsü elde edebilirsiniz.Üzerine pudra şekeri serperek karla kaplı bir görünüm oluşturabilirsiniz.Süsleme:pastanın üzerine taze meyveler, şeker hamuru ile yapılmış mantar figürleri veya çam dalı gibi süslemeler ekleyebilirsiniz.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar