Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

YKS 1. oturum TYT sınav yorumları: 2025 TYT zor muydu, kolay mıydı? Temel Yeterlilik Testi nasıldı?

AKY Çevrimdışı

AKY

MirayWeb Coder's
1 Ekim 2022
74,882
YKS yorumları: 2025 TYT zor muydu, kolay mıydı? Türkçe, Matematik, Fen bilgisi soru yorumları

TYT sınav yorumları 2025, üniversite sınavında ter döken öğrenciler tarafından yakından takip ediliyor. Temel Yeterlilik Testi 21 Haziran Cumartesi günü saat 10.15’te başladı ve 165 dakika sürüyor. Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler oturumlarından soruları cevaplandıran adaylar ise diğer adayların yaptığı yorumlara gözatıyor. Özellikle sınavda karşılarına gelen ve adaylara kafa karışıklığı yaratan sorular, sosyal medyada sıkça gündem oluyor. Adaylar, TYT oturumundan saat 12.50 itibarıyla çıkış yapmaya başladı. Eğitim uzmanları ve adaylardan ilk oturum yorumları geliyor. Peki TYT zor muydu, kolay mıydı? Temel Yeterlilik Testi (TYT) nasıldı? İşte, öğrencilerden gelen ilk sınav tepkileri…

g_S228N2cUy_QdZTQRcE2Q.jpg

2025 yılında Yükseköğretim Kurumları Sınavı olarak da bilinen üniversite sınavı 21-22 Haziran tarihlerinde düzenleniyor. Yaklaşık 1 milyon aday ilk kez sınava katılırken TYT oturumuna ise toplam 2 milyon 560 aday başvuru yaptı. Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik, Fen Bilimleri gibi derslerden adaylara toplam 120 soru yöneltildi. TYT sınav yorumları ise hem öğrenciler hem de aileler tarafından yakından takip ediliyor. Özellikle Twitter (X) ve eğitim forumlarında sınava ilişkin ilk değerlendirmeler gelmeye başladı. ÖSYM tarafından açıklanan takvime göre sınav sonuçları 22 Temmuz’da duyurulacak ve ardından tercih maratonu başlayacak. Peki 2025 YKS TYT soruları zor muydu, kolay mıydı? İşte, sınava ilişkin son dakika gelen yorumlar…
R4MO-XjWTEW2tr-iAZK6sw.jpg

Temel Yeterlilik Testi’ne ilişkin ilk değerlendirmeler çeşitli eğitim platformlarından ve sosyal medyadan yapılmaya başlandı.Sınavdan çıkış yapan adaylar özellikle Türkçe sorularının uzunluğuna vurgu yaparken Matematik sorularında akıl ve mantık yürütme soruları dikkat çekti. Bazı öğrenciler 165 dakikalık sınav süresinin yeterli olduğunu aktardı. İşte, sosyal medyadan gelen ilk tepkiler;
GlxpHoko40yewdLoZFH33w.jpg

“TYT’de bana özellikle Fen Bilimleri zor geldi. Türkçe ve Matematik daha kolaydı diyebilirim”“Bütün bir yıl bu sınava çalışmıştım. Birçok soru bildiğim yerden geldi”“Denemelerde Matematik soruları daha fazla zorlayıcıydı. Bu yıl sayısal soruları daha rahat çözdüm”“Hayalimdeki hedefime ulaşmak için sınava girdim. Bu yıl Hemşirelik fakültesini istiyorum. Sosyal Bilgiler dışında zorlanmadım diyebilirim”
oO6PO0In70y-UMhQsVGnIQ.jpg

NncyV8vhV0GvdKyIasguwg.jpg

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar