Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

Yoğurtlu Kabak Çanağı Nasıl Yapılır ?

ArinNa Çevrimdışı

ArinNa

xfmaster
Moderatör
Üye
4 Temmuz 2024
4,184
Malzemeler

4 adet orta boy top sakız kabağı
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
3 adet kırmızı biber
1 küçük kase oyulan kabakların içinden
1 orta boy kase süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı tuz
3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı

Yoğurtlu Kabak Çanağı Nasıl Yapılır ?

Top kabakları alaca kazıyın ve ortadan bölün. Bölünmüş kabakları bıçak ve oyacak yardımı ile oyun. Oyulmuş kabakları sıcak suda 5 dakıka kadar haşladıktan sonra fırın kabına dizin ve fırça yardımıyla zeytinyağı ile yağlayın ve 200 derecelik fırında takriben 20 dakika kadar fırınlayın. Diğer yanda patatesi ayıklayıp yıkayın, havucu kazıyın yıkayın ve her ikisinide rendeleyin. Kırmızı biberleri yıkayın, kurulayın ve minik küpler halinde doğrayın, oyulmuş kabak içlerini de ince kıyın.

Zeytinyağını tavada kızdırın ve hazırladığınız tüm malzemeyi 5-6 dakika kadar soteleyin, tuzunu da koyup ocağı kapatın. Yoğurtda sarımsakları ilave edip içinizi karıştırın. Fırınladığınız kabakların içini tuzluk yardımı ile biraz tuzlayın ve hazırladığınız harcı içlerine doldurun. Servis tabağına dizip üzerlerini dereotu ile süsleyin ve soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar