- 4 Temmuz 2024
- 4,184

Yumurtalı Brüksel lahanası tarifi için malzemeler
2 yemek kaşığı balzamik sirke
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
600 g Brüksel lahanası
4 dilim pastırma
4 yumurta
2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
Tuz
Karabiber
Kırmızı değirmen biber
Değirmen karabiber
Yumurtalı Brüksel lahanası Nasıl Yapılır
Balzamik sirke, bal, zeytinyağı ve ezdiğiniz sarımsakları bir kasede karıştırıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Ortadan ikiye kestiğiniz Brüksel lahanaları ve iri doğradığınız pastırmaları yağlı kağıt serili fırın kabına yayın. Üzerlerine hazırladığınız karışımı gezdirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin.
Fırından alıp küçük fırın kaplarına paylaştırın. Üzerlerine yumurtaları kırın. Parmesan peynirinin bir kısmını serpip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Tekrar fırına verin ve yumurtalar pişinceye kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin. Fırından alıp kalan parmesan peynirini serpin ve sıcak servis yapın