- 4 Temmuz 2024
- 4,188
Zeytinyağlı Havuç Pilaki Tarifi İçin malzemeler
Zeytinyağlı Havuç Pilaki Nasıl Yapılır?
lezzet
- 2 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- Yarım yemek kaşığı pirinç
- 2-3 dal dereotu
- 1 diş sarımsak
- 1 adet limon
- Tuz
- Zeytinyağı
Zeytinyağlı Havuç Pilaki Nasıl Yapılır?
- Havuçların kabuğu soyulur ve verev şekilde doğranır.
- Kuru soğan piyazlık doğranır.
- Dereotu ince kıyılır.
- Sarımsak ince ince doğranır.
- Limonun suyu sıkılır.
- Tencereye zeytinyağı koyulur ve soğan ilave edilir, soğanın rengi değişinceye kadar sotelenir.
- Havuç dilimleri, pirinç ve sarımsak eklenir. Az su ve limon suyu eklenir ve havuç yumuşayana kadar pişirilir.
- Servis tabağına alınır.
- Üzerine dereotu eklenerek servis edilir.
lezzet
![]() | Bu resim küçültülmüştür. Orjinal boyutunu(800x600) görmek için tıklayın. |
