- 4 Temmuz 2024
- 4,184
Zeytinyağlı Türlü Yemeği Tarifi İçin malzemeler
Zeytinyağlı Türlü Yemeği Nasıl Yapılır?
lezzet
- 1 adet patlıcan (Halka dilimlenmiş)
- 2 adet kabak (Halka dilimlenmiş)
- 1 adet patates (Halka dilimlenmiş)
- 2 adet domates (Rendelenmiş)
- 1 adet soğan (Yarım ay şeklinde doğranmış)
- 2 adet kırmızı kapya biber (Halka dilimlenmiş)
- 2 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2-3 dal maydanoz (İnce kıyılmış)
Zeytinyağlı Türlü Yemeği Nasıl Yapılır?
- Yayvan bir tencereye zeytinyağını koyup ısıtın ve soğanları ekleyip hafif renk alıncaya kadar kavurun.
- Ardından sarımsağı ekleyin ve tüm sebzeleri tencereye sırayla dizin.
- Üzerine domatesi yaydıktan sonra tuz ve karabiber ile tatlandırıp tüm sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
- Ocaktan alın ve kapağı kapalı olarak soğuyana kadar bekletin.
- Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve üzerine maydanoz serpin. Afiyet olsun.
- Zeytinyağlı türlü yemeğinin bir porsiyonu, yaklaşık 140 kalori değerindedir.
lezzet
![]() | Bu resim küçültülmüştür. Orjinal boyutunu(800x600) görmek için tıklayın. |
