- 26 Nisan 2024
- 10,686
Bugün işler biraz “Ben bunu başka türlü anlamıştım” noktasından başlayabilir.
Birisi size çok güzel bir şey anlatır ama detayları sorunca hikâye biraz değişir. Bir teklif ilk duyduğunuzda müthiş gelir, rakamları görünce o kadar da müthiş olmadığını anlarsınız. Hoşlandığınız biri öyle bir mesaj atar ki “Tamam, bu iş oluyor” dersiniz; üç saat sonra ne demek istediğini tekrar düşünmeye başlarsınız.
Çünkü bugün özellikle ilişkilerde ve parada görüntüyle gerçek birbirine karışabilir.
Bir insanı olduğundan daha iyi görmek de mümkün, gereğinden fazla kötü görmek de.
O yüzden bugün “Kesin beni seviyor”, “Kesin benden vazgeçti”, “Bu iş kesin olur”, “Bu fırsatı kaçırırsam bir daha gelmez” gibi büyük cümleleri biraz kenara bırakın.
Çünkü gün ilerledikçe hava ciddi biçimde değişiyor.
Mars’ın Yengeç burcuna geçmesiyle önümüzdeki dönemin konusu daha kişisel hale geliyor:evimiz, ailemiz, yaşadığımız yer, güvenliğimiz, koruduklarımız ve uğruna mücadele etmeye hazır olduklarımız.
Mesela aylardır taşınmayı düşünüyorsunuz ama bir türlü karar veremiyorsunuz; şimdi konu hızlanabilir. Evde yapılması gereken bir iş sürekli erteleniyordur; artık yaptırmak isteyebilirsiniz. Ailede herkesin size bıraktığı bir sorumluluk varsa “Bir dakika, bunu neden hep ben yapıyorum?” diyebilirsiniz.
İşin aşk tarafında da benzer bir durum var.
Artık sadece “Beni seviyor mu?” yetmeyebilir.
“Benimle gerçekten bir düzen kurmak istiyor mu?”
Asıl soru biraz buna dönüşüyor.
Öğleden sonra Ay’ın Aslan’a geçmesiyle herkesin sesi biraz yükseliyor. İnsanlar görülmek, duyulmak, önemsenmek istiyor. Normalde cevap vermeyeceğiniz bir şeye cevap verebilirsiniz. Sosyal medyada paylaşım yapma isteğiniz artabilir. İş yerinde “Bunu ben yaptım” deme ihtiyacı duyabilirsiniz.
Ve tam burada dikkat.
Çünkü akşam saatlerinde konuşmaların altındagüç meselesivar.
Kim kimi yönetmeye çalışıyor?
Kim son sözü söylemek istiyor?
Kim karşısındakinden cevap almak için üzerine gidiyor?
Bugün birinin size neden bu kadar ısrarla soru sorduğunu düşünün.
Belki cevabı merak etmiyordur.
Belki kontrolü kaybetmek istemiyordur.
01.01 CİVARI | GÖRDÜĞÜNÜZ ŞEYİN TAMAMI BU OLMAYABİLİR
Venüs–Neptün karşıtlığı günün ana atmosferlerinden biri.
Özellikle aşk ve para konularında pembe gözlük takmaya çok müsaitiz.
Yeni tanıştığınız birini iki konuşmada “Tam benim aradığım insan” ilan etmeyin. Eski sevgili gece romantik bir mesaj attı diye bütün geçmişi yeniden yazmayın.
Para konusunda da aynı şey geçerli.
İndirim, yatırım, alışveriş veya “çok avantajlı fırsat” diye sunulan şeylerde küçük yazıları okuyun. Özellikle internet üzerinden alışverişlerde ne aldığınızı, iade şartlarını ve gerçek fiyatı kontrol edin.
Bugün güzel görünen şey kötü olmak zorunda değil.
Sadece henüz tamamını görmüyor olabilirsiniz.
04.41 CİVARI | HAREKETE GEÇİREN BİR GELİŞME
Mars’ın Ay Düğümleriyle uyumlu bağlantısı bazı gelişmelerin önünü açabilir.
Uzun zamandır düşündüğünüz fakat adım atmadığınız bir mesele tekrar gündeme gelebilir. Bir insanla yapılması gereken konuşma, gönderilmesi gereken başvuru veya çözülmesi gereken aile meselesi artık ertelenmek istemeyebilir.
Özellikle sabah uyandığınızda aklınıza düşen bir fikri küçümsemeyin.
Bazen günün devamında “İyi ki bunu düşünmüşüm” dedirtebilir.
11.31 | MARS YENGEÇ BURCUNDA
Burada yalnızca bugünü değil, önümüzdeki dönemi değiştiren önemli bir geçiş var.
Mars Yengeç’e geçtiğinde mücadele ettiğimiz şeyler daha kişisel hale gelir.
Ev. Aile. Gayrimenkul. Yaşadığımız yer. Anne-baba. Güvenlik. Geçmişten kalan aile meseleleri.
Taşınmak isteyenlerin süreci hızlanabilir. Ev almak-satmak isteyenlerin gündemi yoğunlaşabilir. Ev içerisinde tadilat veya düzen değişikliği yapılabilir.
Aile içinde de “Kim neyi üstlenecek?” konusu çıkabilir.
Bir de kızgınlığımızı ifade etme biçimimize dikkat.
Doğrudan söylemek yerine surat asmak, geri çekilmek, mesajlara cevap vermemek veya karşı tarafın anlamasını beklemek işleri zorlaştırabilir.
Kimse zihninizi okumak zorunda değil.
11.38 | AY ASLAN BURCUNDA
Öğle saatlerinden itibaren atmosfer değişiyor.
Daha görünür olmak, kendimizi göstermek, güzel görünmek, dışarı çıkmak ve biraz keyif yapmak isteyebiliriz.
İş görüşmeleri, sunumlar, sosyal medya, reklam, yaratıcı işler ve insanların önüne çıkmayı gerektiren konular hareketlenebilir.
Aşk tarafında da cesaret yükseliyor.
Hoşlandığınız kişiye yazmak, buluşma teklif etmek veya karşı taraftan daha açık bir hareket görmek mümkün.
Ama egoyu aşkla karıştırmayın.
Birinin sizi kıskanması sizi sevdiği anlamına gelmeyebilir.
13.00 CİVARI | ESKİ BİR YERE DOKUNABİLİR
Ay–Chiron karesi özellikle öğle sonrasında hassasiyet yaratabilir.
Birisi görünüşünüz, işiniz, ilişkiniz veya yaptığınız bir seçim hakkında yorum yapabilir ve normalde önemsemeyeceğiniz bir söz canınızı sıkabilir.
Özellikle sosyal medyada kendinizi başkalarıyla karşılaştırmayın.
“Onun işi oldu, benim neden olmadı?”
“O evlendi, ben neden hâlâ…”
“O bunu aldı, ben alamadım…”
Bugün karşılaştırma yaptığınız anda kendi hikâyenizin değerini düşürürsünüz.
16.40 CİVARI | TELEFONLAR HIZLANIYOR
Ay–Merkür kavuşumuyla günün iletişim trafiği ciddi biçimde artabilir.
Telefon, mesaj, mail, haber, toplantı, görüşme…
Beklediğiniz birinden haber gelebilir. İş görüşmesi yapılabilir. Uzun zamandır konuşmadığınız biri yazabilir.
Fakat herkes biraz kendi fikrini anlatmak isteyeceği için konuşmalar kolaylıkla “Ben haklıyım” yarışına dönebilir.
Özellikle önemli bir mesaj gönderiyorsanızgöndermeden önce bir kez daha okuyun.
18.03 CİVARI | İŞTE BURADA KONU DERİNLEŞİYOR
Ay–Plüton karşıtlığı akşam saatlerinde tansiyonu yükseltebilir.
Bir ilişkinin içinde uzun zamandır bastırılan bir mesele ortaya çıkabilir. Kıskançlık, kontrol, hesap sorma veya “Bana neden bunu söylemedin?” konuşmaları yaşanabilir.
İş ortamında da güç savaşı mümkün.
Bir yöneticiyle ters düşmek veya iki kişinin arasındaki rekabetin görünür hale gelmesi şaşırtmaz.
Bu saatlerde karşınızdakinden zorla cevap almaya çalışmayın.
Çünkü insan bazen sıkıştırıldığında gerçeği değil,konuşmayı bitirecek şeyisöyler.
Arif Otomotiv
Akbay Otomotiv